Ερντογάν: “Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους;”

Το παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζεται. Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Στο “στόχαστρο” και η Γαλλία.

Συνεχίζει να τραβά το σκοινί της προκλητικότητας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προέβη σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε απειλές κατά της χώρας μας, με τη φράση “Προκαλούμε τους εχθρούς μας στην ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα. Αποδέχονται οι Έλληνες ό,τι τους συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους;” να στέλνει στο κόκκινο το καθημερινό του -πια- παραλήρημα. 

Μάλιστα, ο Ερντογάν απευθύνθηκε και προς τους Γάλλους, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά το ίδιο ερώτημα: “Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;”.

Εν συνεχεία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Οι απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ειδικά στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν επίσης προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του. Το πραγματικό ερώτημα είναι: Μπορούν αυτοί που στέκονται μπροστά μας στη Μεσόγειο να κάνουν τις ίδιες θυσίες; Έχουν δει την αποφασιστικότητά μας όταν είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Και στο τραπέζι και στο πεδίο. Δεν το σκάμε από τους αγώνες”.

Υπενθυμίζεται ότι οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν είχαν ξεκινήσει από νωρίς σήμερα Κυριακή, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει νωρίτερα, κατά την ομιλία του στον εορτασμό της 98ης επετείου της “Ημέρας της Νίκης”, όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι πως: “Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία και μέλλον συνεχίζεται και σήμερα.Δεν είναι απολύτως τυχαίο ότι αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι εισβολείς με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα”.

Δείτε ακόμα: Νέα πυρά κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν: «Δεν υποκύπτουμε σε απειλές και εκβιασμούς» (Βίντεο)

Απειλές και από τον Ακάρ: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα προστατεύσουν τη χώρα με κάθε κόστος»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί