Σε έργα του δήμου Ηρακλείου ο δήμαρχος Β. Λαμπρινός

Σε έργα που εκτελεί ο δήμος Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται:

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών  σε σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή, είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη,  πραγματοποίησε αυτοψία στον νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και αναψυχής στην 62 Μαρτύρων. Επί της ουσίας, στο σημείο δημιουργείται ένα καινούργιο πάρκο, το οποίο μεταξύ άλλων  θα περιλαμβάνει παιδική χαρά, πλατεία, υδάτινο στοιχείο με πίδακες νερού και σημαντικό αριθμό νέων δέντρων. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει ουσιαστικά τις περιοχές του Δειλινού  και των Καμινίων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ που κατασκευάζεται σε δημοτικό κτίριο επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Πρόκειται για μια δομή εξαιρετικά σημαντική για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, η οποία περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξυπηρέτησης, γραμματειακής υποστήριξης, αποθήκευσης- φόρτισης αμαξιδίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ατομικής / ομαδικής άσκησης, χώρους εργοθεραπείας και αντίστοιχα γραφεία κοινωνικής λειτουργού και εργοθεραπευτή, χώρους ανάπαυσης, χώρους αναμονής, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας συνοδών και επισκεπτών αλλά και μικρό κυλικείο. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη  του 2020.

Τέλος, ο Δήμαρχος πήγε και στον υπό κατασκευή Βρεφονηπιακό Σταθμό στις Μεσαμπελιές (οδούς Δρακάκη και Ιλίου). Ο σταθμός εκτείνεται σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, ά όροφος) ενώ διαθέτει την δυνατότητα φιλοξενίας 99 παιδιών από 8 μηνών έως και 5,5 ετών, καθώς και 9 νηπίων με αναπηρία. Αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2021.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα έργα ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες αυτής της ιδιαίτερης περιόδου, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά για ολόκληρη την χώρα, καθώς και τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε, προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων με στόχο πάντα την βελτίωση  της καθημερινότητας των δημοτών.

Είτε με κοινόχρηστους χώρους, όπως αυτός στην 62η Μαρτύρων, είτε με νέες δομές για παιδιά όπως το ΚΔΑΠ – ΑμεΑ και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στις Μεσαμπελιές, καθώς και πολλά ακόμα,  συνεχίζουμε την προσπάθεια να καταστεί η πόλη σύγχρονη, με περισσότερο πράσινο, φιλική και προσβάσιμη για όλους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί