Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης για την ανακοίνωση των βάσεων

Δήλωση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμ. Καρτσωνάκη, για την ανακοίνωση των βάσεων:

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μαθητών-μαθητριών έλαβε τέλος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων. Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους εσάς που είδατε να ανταμείβονται οι κόποι σας και καταφέρατε να περάσετε το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών, αποτέλεσμα μιας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας. Επίσης θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους καθηγητές σας που χαίρονται για την επιτυχία σας και που συνέδραμαν καθοριστικά σε αυτήν.

Θα ήθελα να τονίσω ότι οι σπουδές δεν είναι μόνο το μέσο για την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση. Με τις σπουδές ξεκινάτε το μαγικό ταξίδι της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας, να εργαστείτε για να βελτιώσετε τον κόσμο μας.

Παράλληλα εύχομαι καλή συνέχεια σε εσάς που τα αποτελέσματα δεν σας οδήγησαν την φετινή χρονιά στην ανώτατη εκπαίδευση. Να θυμάστε ότι ένα ατυχές αποτέλεσμα μπορεί να είναι μαζί και μια ευκαιρία.

Σε αντίθεση με τον Οδυσσέα που ευχόταν το δικό του ταξίδι να είναι σύντομο, το ταξίδι σας προς την Ιθάκη-στόχο σας, θα πρέπει να εύχεστε να διαρκέσει πολύ, ώστε να σας προσφέρει πολλές εναλλαγές της τύχης -περιπέτειες- και πολλές εμπειρίες που είναι τα θεμέλια για μια επιτυχημένη πορεία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί