“Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” από το Όμμα Στούντιο

Την παράσταση του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» παρουσιάζει το Θέατρο Όμμα στούντιο την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο της  Πύλης Βηθλεέμ.

Γενική είσοδος: 12€
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Κηποθεάτρου “Ν.Καζαντζάκης” θα γίνεται από τις 2 Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων στο 2810-242977 (τηλ. ταμείων κηποθεάτρου), από τις 9.30 – 14.00 και από τις 18.00 – 21.00

Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η Μπερνάρντα Άλμπα έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της. Στο σπίτι ζουν επίσης η Πόνθια, η οικονόμος κι η Μαρία Χοσέφα, μητέρα της Μπερνάρντα. Στο έργο δεν εμφανίζεται επί σκηνής κανένας ανδρικός χαρακτήρας. Ακόμα κι ο Πέπε Ρομάνο, το αντικείμενο του πόθου για τις κόρες της Μπερνάρντα και μνηστήρας της Ανγκούστιας, δεν εμφανίζεται ποτέ.
Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και στην επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει την φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα. ”Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” είναι το τελευταίο που έγραψε ο Λόρκα το 1936 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με την “Γέρμα” και τον “Ματωμένο Γάμο” αποτελούν την τριλογία “της ισπανικής υπαίθρου” του συγγραφέα.”Το σημερινό Θέατρο”
Κάθε θέατρο προχωρεί με το ρυθμό της εποχής του, συγκεντρώνοντας τις συγκινήσεις, τους πόνους, τους αγώνες, τα δράματα της εποχής του. Το θέατρο πρέπει να συλλαμβάνει το συνολικό δράμα της σύγχρονης ζωής. Ένα θέατρο παλιό, θρεμένο μόνο με την φαντασία, δεν είναι θέατρο. Είναι απαραίτητο να ’ναι γεμάτο πάθος, όπως το κλασσικό, δέκτης του παλμού μιας ολόκληρης εποχής. Το θέατρο που επέζησε πάντα είναι το θέατρο των Ποιητών.
(Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, συνέντευξη 1935)

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία / Σκηνικός Χώρος: Αντώνης Διαμαντής
Κοστούμια: Νάστια Ρεθυμνιωτάκη – Αντώνης Διαμαντής
Ήχος – Φώτα: Βαγγέλης Αποστόλου
Φωτογραφίες : Εριέτα Πυργιωτάκη
Παραγωγή: Θέατρο Όμμα Στούντιο, περίοδος 2020-2021

Παίζουν:
Μπερνάρντα Άλμπα: Ειρήνη Κουτσάκη
Πόνθια: Ελένη Σφακιανάκη
Μαρτίριο: Εριέτα Πυργιωτάκη
Αμέλια: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Αδέλα: Νάστια Ρεθυμνιωτάκη
Αγκούστιας: Ιωάννα Καλογεράκη
Μαγδαλένα: Αγγελική Λιανέρη
Μαρία Χοσέφα: Ρένα Τουτουντζάκη
Δούλα: Γεωργία Καρλατήρα

Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά, τραγούδια που έγραψε ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και άλλα Ισπανικά τραγούδια με συνοδεία κλασσικής κιθάρας από τον Δημήτρη Καρβέλη.

Σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο, καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης και κατά την έξοδο είναι υποχρεωτική.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί