Φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά στην Αγία Πελαγία

Πυροσβεστικό ελικόπτερο στη μάχη με το πύρινο μέτωπο – «Στο πόδι» και το Λιμενικό

Σε συναγερμό τέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στην Αγία Πελαγία.

Δείτε: Στο πόδι η Πυροσβεστική για πύρινο μέτωπο στην Αγία Πελαγία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, τα οχήματα της οποίας έπρεπε να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση για να φτάσουν στη φωτιά, καθώς ο κόμβος είναι κλειστός λόγω εργασιών.

Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση, ενώ επιχείρησαν 35 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα και 1Ε/Π.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Εκτός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ετοιμότητα ήταν και το Λιμεναρχείο, όπου ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκό ασφαλείας απο τα Λινοπεράματα, δέκα ιδιωτικά σκάφη, δυο ιδιώτες και ένα σωστικό σκάφος του Δήμου, ήταν έτοιμα να παρέμβουν σε περίπτωση που κάτοικοι και τουρίστες έτρεχαν προς την παραλία για να βρουν διέξοδο απο την πυρκαγιά.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής που είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά και το γεγονός ότι ήταν απειλητικά κοντά σε κατοικίες και τουριστικά καταλύματα με κόσμο και λούομενους ενεργοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ο Δήμος είχε μικρό λεωφορείο αν χρειαστεί να μεταφερθεί κόσμος προς τη θάλασσσα.

Στην κατάσβεση επίσης βοήθησε και μηχάνημα του Δήμου Μαλεβιζίου, όπου δημιούργησε αντιπυρικές ζώνες.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα fonimaleviziou.gr, αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, με τους άνδρες όμως της Π.Υ. να παραμένουν στο σημείο σε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχείρησαν περισσότερα από δέκα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ συμματείχε και Δήμος με υδροφόρες.

Από αέρος το έργο του πεζοπόρου τμήματος της Π.Υ. συνέδραμε ελικόπτερο.

Το έργο της κατάσβεσης παρακολουθούσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης, ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάνης Μαρής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γρηγόρης Φασουλάκης, η Τοπική Κοινότητα Αχλάδας και φορείς της Αγίας Πελαγίας.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το fonimaleviziou.gr:

Η ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου για τη φωτιά στην Αγία Πελαγία

Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλου του μηχανισμού τόσο των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή της  Αγίας Πελαγίας. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πετούσης, ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Φασουλάκης, η Πολιτική Προστασία του Δήμου, καθώς και εθελοντές, συνδράμοντας στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 6-1.jpg

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Η προσπάθεια όλων ήταν υπεράνθρωπη και η εγρήγορση συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα που η φωτιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο. Εξαπλώθηκε γρήγορα, αλλά η κινητοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού πολιτικής προστασίας ήταν άμεση. Γιατί μπροστά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, στήθηκε από την πρώτη στιγμή ένα άλλο, ανθρώπινο.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ και το σεβασμό μου στις Πυροσβεστικές δυνάμεις, την Αστυνομία, την Τροχαία ΒΟΑΚ, το Λιμενικό, την Πολιτική Προστασία τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, αλλά και στους εθελοντές, τους χειριστές των μηχανημάτων και στους κατοίκους για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση. Η συνδρομή όλων ήταν καταλυτική στο να απομακρυνθεί κάθε κίνδυνος για την περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς. Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση για την ετοιμότητα και τη συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας στο συντονισμό της επέμβασης.

Δυστυχώς, έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις συνέπειες και για τα θέματα πολιτικής προστασίας που προκύπτουν από τον κλειστό και μη ολοκληρωμένο κόμβο της Αγίας Πελαγίας. Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου και τη συνδρομή της Τροχαίας ΒΟΑΚ ο κόμβος «άνοιξε» για λόγους πολιτικής προστασίας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 4.jpg

Για να μην αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερες καταστροφές, θα πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα των κόμβων αλλά και της ενίσχυσης των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας».

Βίντεο από το σημείο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί