ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρές κυρώσεις σε Τουρκία και όχι «μεγαλοστομίες εσωτερικής κατανάλωσης»

«Με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους και την Τουρκία να έχει αποθρασυνθεί τελείως, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εγείρουν πλέον το θέμα των κυρώσεων για την τουρκική επιθετικότητα, στο πλαίσιο της ΕΕ»

Από τις 11.12.2019 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε αναδείξει, όπως τονίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος, «την αδράνεια της κυβέρνησης», στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τονίσει πως, «είτε θα υπάρξει η πολιτική των ευρωπαϊκών κυρώσεων τώρα, είτε η πολιτική των ελληνικών φρεγατών ύστερα, όταν θα είναι πια αργά».

Στη βάση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως, «με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους και την Τουρκία να έχει αποθρασυνθεί τελείως, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εγείρουν πλέον το θέμα των κυρώσεων για την τουρκική επιθετικότητα, στο πλαίσιο της ΕΕ».

Η Κουμουνδούρου «αντί για μεγαλοστομίες εσωτερικής κατανάλωσης για δήθεν “κυρώσεις που θα δαγκώνουν”», τονίζει πως περιμένει από την κυβέρνηση απτά αποτελέσματα, και συγκεκριμένα «σαφείς ισχυρές κυρώσεις στο τραπέζι και την Ελλάδα πρωταγωνίστρια – όχι απούσα – στον ευρωτουρκικό διάλογο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί