Η Βουλή κύρωσε τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

 178 υπέρ, 26 κατά και 81 «παρών»

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα που κατέθεσε την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άρθρο 1 της Συμφωνίας με την Αίγυπτο. Στο τελικό αποτέλεσμα δεν προσμετρήθηκαν οι δύο απουσίες από τη ΝΔ και οι πέντε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ολομέλεια της Βουλής κύρωσε τη συμφωνία Αθηνών – Καΐρου με 178 «ναι» (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής), 26 «όχι» (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25) ενώ 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών». Απουσίαζαν 15 βουλευτές εκ των οποίων 2 βουλευτές της ΝΔ και 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση του κόμματός τους.

Η συμφωνία με την Αίγυπτο επί της αρχής και των άρθρων υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών». ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

Από τις 3 το μεσημέρι, οι βουλευτές προσέρχονταν ανά ομάδες των 100 για να ψηφίσουν, εξαιτίας της επαναφοράς, στις συνεδριάσεις της Βουλής, των αυξημένων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, δύο βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Γιαννάκης και Διγαλάκης, θα απουσιάσουν και θα εκφραστούν με πρόθεση ψήφου»από την ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο. Όπως εξήγησε, «ο κ. Γιαννάκης προληπτικά για λόγους υγείας και ο κ. Διγαλάκης επειδή βρίσκεται σε καραντίνα. Και οι δύο θα εκφραστούν με πρόθεση ψήφου».

Η ψήφος τους πιθανότατα, δεν θα προσμετρηθεί στο τελικό αποτέλεσμα και άρα η κύρωση της συμφωνίας θα γίνει με δύο λιγότερες ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε απουσίες θα υπάρξουν και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τηλεφώνημα – φάρσα για βόμβα στη Βουλή έλαβε η αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, άγνωστος τηλεφώνησε το μεσημέρι στην Αστυνομία και ισχυρίστηκε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Κοινοβούλιο.Το τηλεφώνημα φαινόταν πως ήταν φάρσα ωστόσο η αστυνομία έκανε έρευνες προληπτικά χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί