Το απαράδεκτο σχόλιο του Κ. Γαβρόγλου που έδωσε άλλοθι στην Κεραμέως…

Μία απαράδεκτη ανάρτηση έκανε ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Γαβρόγλου για την Νίκη Κεραμέως προσπαθώντας,υποτίθεται,να στηλιτεύσει τα “statistics” της υπουργού που έκανε λόγο στην συνέντευξη Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων για “μέσο όρο 17 μαθητών ανά τάξη”.

Συγκεκριμένα, ο Κ.Γαβρόγλου έγραψε στο facebook:

«Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά.
Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική.
Ψιλά γράμματα θα πείτε.
Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως».

Η ανάρτησή του, όπως ήταν φυσικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έδωσε ευκαιρία “διαφυγής” στην υπουργό Παιδείας, από κει που ήταν με την “πλάτη στον τοίχο” μετά το άδειασμα από τον Τ. Θεοδωρικάκο για το θέμα της διανομής μασκών στα σχολεία (για τις οποίες η κ.Κεραμέως διατεινόταν αρχικά ότι είναι “προσωπικό αντικείμενο και επαφίεται στην προσωπική ευθύνη του καθενός”) αλλά και την άνευ λόγου (οπως αποδείχτηκε) συνέντευξη Τύπου όπου δεν ενημέρωσε τελικά ούτε το πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα σχολεία ούτε με ποιο τρόπο, αλλάζοντας  ουσιαστικά το περιεχόμενο των αναφορών ως προς το πρόσωπο της κ.Κεραμέως.

Μετά τις αντιδράσεις,  ο Κ.Γαβρόγλου προχώρησε σε νέα ανάρτηση όπου μάλλον έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα…:

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο.
Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!
Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά» έγραψε ο Κώστας Γαβρόγλου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αρχική του δήλωση.

Στο σχόλιο του Κ. Γαβρόγλου απάντησε και η ίδια η Νίκη Κεραμέως, επαναλαμβάνοντας μάλιστα την τοποθέτηση περί 17 μαθητών, οι οποίοι σήμερα έγιναν 20 στα σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης:

“Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος…Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών).”

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Το απαράδεκτο σχόλιο του Κ. Γαβρόγλου που έδωσε άλλοθι στην Κεραμέως…”

  1. AvatarAnti-logos

    Σιγά ρε παιδιά….. Μην τον στείλουμε και “Γουδή” τον άνθρωπο. Στο κάτω κάτω στο ντουβάρι απευθύνθηκε, (του σπιτιού του)….!
    Το τι λέει το στόμα του υποτελικού παρακράτους όλη μέρα, κάθε μέρα ένα χρόνο τώρα, δεν περιγράφεται…. Τον Γαβρόγλου θα σταυρώσουμε…..σαν …”σεξιστή” επειδή το υπουργείο “κεραμιδαριου, σκοταδισμού και βυζαντινού μεσαίωνα” δεν ξέρει τι του γίνεται και σίγουρα …..αριθμητική?? Έλεος…. πια με την “ευαισθησία” σε κάθε βηχαλάκι της αριστεράς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί