Στη Λότζια εκπρόσωποι του «Αιματοκρήτη»

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26. 08.2020 η συνάντηση εκπροσώπων του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών& Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης” με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κο Λαμπρινό, την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υποθέσεων κα Παπαδάκη και τον κ Βλαχάκη, επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου Ηρακλείου. Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των αιμοδοσιών στη Λότζια και ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη του Ηρακλείου. Η συνεργασία ανανεώθηκε με την προοπτική να γίνονται πλέον οι αιμοδοσίες κάθε Σάββατο λόγω της μεγάλης προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών.

Μέχρι σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου (Λότζια) έχουν συγκεντρωθεί 3.017 μονάδες αίματος (123 ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας) στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε μαζί» που υλοποιεί ο “Αιματοκρήτης” σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Βενιζελείου Νοσοκομείου και τη στήριξη εθελοντικών φορέων της πόλης και ιδιαίτερα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Συνολικά στα πλαίσια των δράσεων του “Αιματοκρήτη” στο Δήμο Ηρακλείου έχουν πραγματοποιηθεί 289 αιμοδοσίες και έχουν συγκεντρωθεί 7.484 μονάδες αίματος. Παράλληλα έχουν διανεμηθεί χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα και έχουν διοργανωθεί ποικίλες ενημερωτικές δράσεις τόσο για την εθελοντική αιμοδοσία όσο και για τη δωρεά οργάνων, τη δωρεά μυελού οστών και τη δωρεά ομφάλιου αίματος.

Το Ηράκλειο είναι πλέον ανάμεσα στις πρώτες πόλεις της Ελλάδας σε εθελοντική προσφορά!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί