Όταν η ΝΔ χαρακτήριζε επιζήμια την επέκταση της αιγιαλίτιδας στο Ιόνιο, ένα χρόνο πριν (Βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

Ωστόσο, όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός αναφορικά με τη δρομολόγηση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε τασσόταν αναφανδόν κατά και ξεσπάθωνε εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι χωρίζει τη χώρα στη μέση και οξύνει την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Χαρακτήριζε μάλιστα μια τέτοια απόφαση επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, υποστηρίζοντας πως ενισχύει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Αυτά δήλωσε σε επίσημες δηλώσεις και ομιλίες στη Βουλή, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τότε τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. Ενδεικτικά το Tvxs.gr υπενθυμίζει τη δήλωσή του τον Οκτώβρη του 2018, στην οποία ανέφερε: «Με πρωτοφανή επιπολαιότητα και προχειρότητα ο κ. Κοτζιάς, έχοντας ήδη απομακρυνθεί από το ΥΠΕΞ, χώρισε τη χώρα στη μέση. Το έκανε προαναγγέλλοντας την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο και μάλιστα με τη συγκατάθεση του κ. Τσίπρα».

«Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή θέση της ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι δήθεν πρόκειται για “ειδική περίπτωση”. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, με φθηνούς εντυπωσιασμούς, υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί