Ε. Τουλουπάκη: «Μετέτρεψαν τους κατήγορους σε κατηγορούμενους ώστε να σταματήσουν κάθε δικαστική διερεύνηση»

Η Ελ. Τουλουπάκη δήλωσε «απολύτως πεπεισμένη» ότι η διάρρηξη που υπέστη σχετιζόταν με τις εναντίον της κατηγορίες περί εμπλοκής στην υπόθεση της Novartis, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχω γίνει στόχος πολλών όλο αυτό το διάστημα»

O δημοσιογραφικός ιστότοπος OCCRP.org, που βάζει στο μικροσκόπιό του το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά παγκοσμίως, επικοινώνησε με την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη και δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για το γεγονός αυτό που έχει οσμή παρακράτους.

Η Ε. Τουλουπάκη στο πλαίσιο του ρεπορτάζ ερμηνεύει, ως μήνυμα, όχι μόνο προς την ίδια, αλλά προς το σύνολο των εισαγγελέων και δικαστών συναδέλφων της που πολεμούν τη διαφθορά τα τελευταία χρόνια, τη διάρρηξη στο σπίτι της,

Ο ιστότοπος επισημαίνει τη σχέση της με το σκάνδαλο της Novartis αλλά και την εμπλοκή σε αυτό εκλεγμένων Ελλήνων αξιωματούχων και γιατρών.

Παράλληλα δημοσιεύει δηλώσεις της περί πολιτικής δίωξης που υφίσταται ως αποτέλεσμα των ερευνών της: «Έγινα ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος. Την επόμενη φορά ίσως φτάσουν να με σκοτώσουν», μεταφέρει η ιστοσελίδα.

Ανατρέχοντας στην ιστορία της Novartis στη χώρα μας -από την έρευνα ως τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 233 εκατ. δολαρίων που κατέληξαν η ελβετική φαρμακευτική και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ- το OCCRP εξηγεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει χαρακτηριστεί από το μεγαλύτερο σκάνδαλο, με κολοσσιαία ζημία του ελληνικού Δημοσίου, έως τη μεγαλύτερη σκευωρία στην Ελλάδα.

Επιπλέον αναλύει τις διώξεις που υφίσταται τον τελευταίο μήνα η δικαστική λειτουργός, μετά την κυβερνητική αλλαγή στη χώρα, με κατηγορίες μεταξύ άλλων και για «κατάχρηση εξουσίας».

«Κατάφεραν να μετατρέψουν τους κατήγορους σε κατηγορούμενους έτσι ώστε να σταματήσουν κάθε δικαστική διερεύνηση», είπε στο OCCRP η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία δήλωσε «απολύτως πεπεισμένη» ότι η διάρρηξη που υπέστη σχετιζόταν με τις εναντίον της κατηγορίες περί εμπλοκής στην υπόθεση της Novartis, τονίζοντας: «Έχω γίνει στόχος πολλών όλο αυτό το διάστημα».

Παρά δε το γεγονός ότι η αστυνομία είχε εντολή να προστατεύει την περιουσία της και ήταν βέβαιοι ότι η εισαγγελέας απειλείται σε μόνιμη βάση, ήταν υπόπτως απούσα έτσι ώστε δεν απέτρεψε τη διάρρηξη, υποστήριξε η εισαγγελέας, συμπληρώνοντας ότι ένας σκληρός δίσκος και διάφορα αρχεία εκλάπησαν.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς φοβούμενη ότι οι συσκευές της μπορεί να έχουν παγιδευτεί και έτσι να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της, υποψιάζεται ότι μπορεί να έχουν αποσπαστεί επίσης προσωπικά δεδομένα σχετικά με την υγεία της, μια και μεταξύ άλλων επιχειρήθηκε να της αφαιρεθούν καθήκοντα με αυτό το πρόσχημα.

Ο ιστότοπος δεν παραλείπει να αναφερθεί στην άκρως αντιθεσμική συμπεριφορά του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, που όπως υπογραμμίζει ενεπλάκη στην έρευνα της Ελένης Τουλουπάκη και δεν δίστασε να κοροϊδέψει ανοιχτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη διάρρηξη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί