ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Υπονομεύονται οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι των πλοίων

Ανακοίνωση σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στο  BLUE HORIZON της Blue Star Ferries σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην οποία τραυματίστηκαν 4 άτομα, εξέδωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Δείτε: Έκρηξη σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου- 4 τραυματίες, ο ένας σοβαρά

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε έκρηξη στο λέβητα του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE HORIZON» της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR FERRIES, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερις ναυτεργάτες Μηχανικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται με πολύ σοβαρά εγκαύματα και σε κρίσιμη κατάσταση της υγείας του. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο πλευρό τους στο πλοίο και στο νοσοκομείο μέλη διοικήσεων των ταξικών σωματείων και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. 

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο, στα πρόσθετα προνόμια που συνέχισε και η κυβέρνηση της ΝΔ με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου την περίοδο της πανδημίας, ήταν η παράταση του χρόνου λήξης των πιστοποιητικών ασφαλείας των πλοίων.

Το αποτέλεσμα είναι στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών να υπονομεύονται οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι των πλοίων, να θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, ενώ η πλειοψηφία των καραβιών στην ακτοπλοΐα να είναι υπερήλικα και υποσυντήρητα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση παρέμβαση του υπουργείου και των υπηρεσιών του, για τη διερεύνηση των αιτιών, που προκάλεσαν την έκρηξη του λέβητα στο πλοίο καθώς και την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποζημίωση των τραυματισμένων ναυτεργατών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί