Η επικοινωνιακή φιέστα Αυγενάκη ή όταν τα ακούει η πεθερά αλλά απαντάει η …νύφη

 Νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την επικοινωνιακή φιέστα Αυγενάκη και τα ανύπαρκτα αποτελέσματά της. (Δείτε ακόμα: Η επικοινωνιακή φιέστα Αυγενάκη στα Χανιά: Ούτε για τα μερεμέτια είναι ικανοί!)

Περί αθλητικών εγκαταστάσεων (Όταν τα ακούει η πεθερά αλλά απαντάει η …νύφη)

Μας εντυπωσίασε η ταχύτητα με την οποία απάντησε η Ν.Δ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων σχετικά με τα μερεμέτια που εξήγγειλε ο κ. Αυγενάκης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Χανιά. Μόνο που στη βιάση τους  μπερδεύτηκαν και αντί για τη δική τους υπογραφή υπέγραψαν ως …Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων!

Ας σοβαρευτούμε όμως. Το Δ.Σ. του ΕΑΚ οφείλει  να γνωρίζει ότι διορίστηκε για να υπηρετήσει το δημόσιο και τους πολίτες και όχι το κυβερνών κόμμα. Δε μπορεί λοιπόν να απαντά με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς σε ανακοίνωση πολιτικού κόμματος που απευθύνεται στην κυβέρνηση, στον υπουργό και στο κόμμα της Ν.Δ., και όχι βέβαια στο ΕΑΚ. 

Το Δ.Σ διορίστηκε για να διεκδικεί από το υπουργείο τις καλύτερες δυνατές υποδομές και συνθήκες για τον αθλητισμό στα Χανιά. Το προηγούμενο Δ.Σ. σε περίοδο ισχνών αγελάδων κατάφερε να αφήσει έργο ορατό “δια γυμνού οφθαλμού” χωρίς να λειτουργήσει ποτέ ως κομματικό φερέφωνο. Στη Ν.Δ. πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι το κράτος και οι οργανισμοί του δεν είναι λάφυρο στα χέρια τους.

Επί της ουσίας τώρα: To  Δ.Σ. του ΕΑΚ επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της ανακοίνωσής μας, αφού δεν ήταν σε θέση να δώσει ούτε την παραμικρή απάντηση στην ουσία των καταγγελιών λες και οι ομάδες, οι αθλητές και οι γονείς τους δε βιώνουν καθημερινά την πραγματικότητα  Ο Χανιώτικος λαός και μάτια έχει και μνήμη. Θυμάται το έργο που επιτελέστηκε στα τέσσερα χρόνια της προηγούμενης διοίκησης. Βλέπει και ακούει τον υπουργό να μιλά για μερεμέτια και όχι έργα και κυρίως δυστυχώς βλέπει τα κουφάρια του κολυμβητηρίου και του ποδηλατοδρομίου, μνημεία αδιαφορίας και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. 

Εννοείται  ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε ξανά στο Δ.Σ. του ΕΑΚ όσο χυδαίος κι αν είναι ο λόγος του. Ας συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι εκπρόσωποι της Ν.Δ.,  ας κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους κι ας επιτρέψουν και σ’  εμάς να ασκούμε κριτική στα κακώς κείμενα και τα μη πεπραγμένα της κυβέρνησης των “αρίστων”. 

Θεματική Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χανίων

Η ανακοίνωση που είχε κάνει το ΕΑΚ Χανίων απαντώντας για λογαριασμό του Λ. Αυγενάκη:

“Γίνονται και θαύματα της Παναγίας! Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θυμήθηκε να ασχοληθεί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού και ιδιαίτερα με το Εθνικό Κολυμβητήριο, μόνο και μόνο για να συμψηφίσει την ανυπαρξία και την ανικανότητά του επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Θα έπρεπε να κοκκινίζουν από ντροπή πριν από αυτή τους την ανακοίνωση, αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να την βρουν στον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων…

Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, επειδή βιαστήκανε και ως συνήθως υπέπεσαν σε γκάφα, ότι από τις 13/07/2020, που επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων και μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει τα εξής:

Η απομάκρυνση του στεγάστρου της 25άρας πισίνας δρομολογήθηκε, καθώς βρίσκονται στο ταμείο μας τα 92.000 ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΑΚ.

Στις 22-23/07, μόλις 10 ημέρες έπειτα από την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε διήμερη αυτοψία τριμελούς κλιμακίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΓΓΑ, το οποίο κατέβηκε στα Χανιά κατόπιν εντολής του.
Το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι πρέπει να απομακρυνθεί και το στέγαστρο της μικρής πισίνας, αποτύπωσε πλήρως τις ελλείψεις και κατέγραψε τις απαραίτητες μελέτες που θα χρειαστούν για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών και την ενεργειακή αναβάθμιση των κολυμβητηρίων.

Για την ταχύτερη εκπόνηση των μελετών, ετοιμάζεται «Μνημόνιο Συνεργασίας» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.
Είναι πασιφανές, λοιπόν, ότι το Εθνικό Κολυμβητήριο, η ασφαλής λειτουργία του και η αναβάθμισή του, ώστε -επιτέλους- να αρμόζει στην αθλητική μας κοινωνία και τις απαιτήσεις της, αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατά την επίσκεψή του.

Επιπλέον, από τα τέλη Ιουλίου πιστώθηκε η β’ δόση της τακτικής επιχορήγησης, ύψους 465.000 ευρώ και αναμένεται εντός των ημερών η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΑΚ με 13 άτομα, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σε ειδικότητες όπως Πολιτικού Μηχανικού, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Ηλεκτρολόγου, Νοσηλευτικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού”.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η επικοινωνιακή φιέστα Αυγενάκη ή όταν τα ακούει η πεθερά αλλά απαντάει η …νύφη”

  1. Δήμος Σθένης

    Πήραν φωτιά οι υπάλληλοι της ΝΔ στο κολυμβητήριο Χανίων και κινδυνεύουν από υπερκόπωση οι καημένοι Σε ενάμιση και λίγο παραπάνω μήνα έκαναν τόσα πολλά που απορεί κανείς πως κατόρθωσαν να ξεπεράσουν την κρατική δυσκαμψία καλοκαιριάτικα και με ΄τόσες κάψες ακι να πραγματοποιήσουν τόσο μεγαλειώδες έργο αποστομώνοντας και τον κάθε κακόβουλο αντιλογούντα!
    Τί έκαναν;
    1. εξοντωτική εργασία για τη ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ της απομάκρυνσης του στεγάστρου της 25άρας πισίνας,
    2. εξουθενωτική διήμερη ΑΥΤΟΨΙΑ τριμελούς κλιμακίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΓΓΑ με εντολή υπουργού.
    3. κοπιώδη ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ότι πρέπει να απομακρυνθεί και το στέγαστρο της μικρής πισίνας
    4. κοπιαστική ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ πλήρως των ελλείψεων
    5. προέβησαν σε καταταλαιπωρητικές πλην απαραίτητες μελέτες που ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ
    6. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «Μνημόνιο Συνεργασίας» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.
    Λίγα είναι; Αν το καλοσκεφτεί κανείς είναι μια δράση κάθε μιάμιση βδομάδα! Μια τέτοια δραστηριοποίηση και με τέτοιο φόρτο δουλειάς σε κάθε δράση θα πρέπει να χαρακτηρίσει τουλάχιστον αστραπιαία την εκκίνηση των εργασιών που ΘΑ γίνουν!
    Αλλά που να καταλάβετε! Που να καταλάβετε πόσο χρονοβόρο, εξοντωτικό και κοπιαστικό είναι να δρομολογηθεί, διαπιστωθεί, αυτοψιαστεί, προετοιμαστεί, αποτυπωθεί κ.λπ. ένα έργο; Προβοκάτορες.. έ προβοκάτορες!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί