Δήμος Ηρακλείου: Σύμβαση για την κατασκευή νέου ολοήμερου νηπιαγωγείου για 75 παιδιά στην Αγία Αικατερίνη

            Υπεγράφη την Δευτέρα 24 Αυγούστου στη  Λότζια η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στο Ο. Τ. 138, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των περιοχών Αγίας Αικατερίνης, Πόρου, Πατελών, Κατσαμπά και Μπεντεβή.  Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Το νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο στην Αγία Αικατερίνη,  θα κατασκευαστεί με πόρους από το ΕΣΠΑ, σε ακίνητο 988,66m2 στη συμβολή των  οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρείας,  το οποίο είχε χαρακτηριστεί από το σχέδιο πόλης για χρήση νηπιαγωγείου. Σε αυτό πρόκειται να μεταστεγαστούν τα Νηπιαγωγεία 65ο και 6ο τα οποία λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια. Το νέο κτίριο θα είναι δυναμικότητας 75 νηπίων, σύμφωνα με το Κτιριολογικό Πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, θα εκτείνεται μόνο σε ισόγειους χώρους και η επιφάνειά του θα είναι 526,82 m2. Θα αποτελείται από 3 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα-τραπεζαρία, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, WC για τους εκπαιδευτικούς, τα νήπια και ΑμεΑ καθώς και αποθηκευτικούς χώρους. Το νέο Νηπιαγωγείο θα έχει περιβάλλοντα χώρο 460m2 περίπου, o οποίος θα επιστρωθεί με χυτό δάπεδο ασφαλείας. Στον χώρο αυτό πρόκειται να τοποθετηθεί ένα σύνθετο παιχνίδι  και καθίσματα ενώ θα δημιουργηθεί και μία θέση στάθμευσης.  Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του είναι 12 μήνες. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την υπογραφή: «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών της ευρύτερης περιοχής  και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αμβλύνουμε το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο,  με την κατασκευή νέων κτιρίων και με καίριες βελτιωτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί