Πώς κάνουμε σωστή ανακύκλωση: Τι ρίχνουμε στους μπλε κάδους

Στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου επισκέφθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 9.30 το πρωί , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Κώστα Βαρδαβά και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Καναβάκη, καθώς και τον νέο ανάδοχο του Κέντρου. 

Ο  Δήμαρχος ενημερώθηκε για την επαναλειτουργία του ΚΔΑΥ, η οποία εδώ και μήνες προχωρά δίχως προβλήματα. Κάποια προβλήματα ωστόσο έχουν παρατηρηθεί στη  αποκομιδή και στην διαδικασία διαλογής των ανακύκλωσης, καθώς οι δημότες, παρά την καλή διάθεση που έχουν, δεν ανακυκλώνουν πάντα με τον σωστό τρόπο. 

Συμφωνήθηκε να δοθεί έμφαση το προσεχές διάστημα στην ενημέρωση σχετικά με την ορθή χρήση των ρευμάτων ανακύκλωσης που υπάρχουν στο Ηράκλειο. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την επίσκεψη: «Είναι ευχάριστο ότι το Κέντρο λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ομαλά και οι δημότες συνεχίζουν να ανακυκλώνουν. Ωστόσο  θα πρέπει να ανακυκλώνουν και σωστά και τούτο είναι δική μας ευθύνη να τους το μάθουμε. Η ανακύκλωση, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής μας όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων, είναι εξαιρετικά σημαντική και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε το Ηράκλειο να προοδεύσει ουσιαστικά και στον συγκεκριμένο τομέα». 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και το αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τους εργαζομένους της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την βελτιωμένη εικόνα της πόλης, τονίζοντάς τους ότι η κατάσταση είναι όλο και καλύτερη σε σχέση  με το παρελθόν, αλλά μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο.  

Παράλληλα ο Δήμαρχος ενημερώθηκε και για τους νέους κάδους που έχει προμηθευτεί η Υπηρεσία και πρόκειται να τοποθετήσει το προσεχές διάστημα, σε διάφορα σημεία του κέντρου. 

ΤΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ

Σε σχέση με τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης υπενθυμίζεται ότι

σε αυτούς οι δημότες μπορούν να αποθέτουν:

  • Πλαστικές συσκευασίες (νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά, γιαούρτι, βούτυρο, οδοντόκρεμες, είδη καθαρισμού, πλαστικές σακούλες κ.ά)
  • Χάρτινες συσκευασίες (γάλα, χυμοί, δημητριακά, κουτιά πίτσας, χαρτοκιβώτια κ.ά)
  • Γυάλινες συσκευασίες, τις οποίες μπορούν να αποθέτουν και στους μπλε κώδωνες (αλκοολούχα ποτά, νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, κρασί, βαζάκια κ.ά)
  • Αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες (μπύρες, αναψυκτικά, καφέ, γάλα, ζωωοτροφές κ.ά)

ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ:

  • Υπολείμματα τροφών, μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οικοδομικά υλικά, τζάμια, υφάσματα, κλαδιά δέντρων, ξύλινα αντικείμενα, δερμάτινα αντικείμενα κ.α. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί