Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων: Αυτές είναι οι μάσκες που πρέπει να φοράνε οι μαθητές στο σχολείο

Ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων επισήμανε ότι σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα το σενάριο της τηλεκπαίδευσης είναι πάντα υπαρκτό.

Για τις μάσκες που θα πρέπει να φορούν τα παιδιά από την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά και στα πρωτόκολλα υγείας που θα πρέπει να ακολουθούν δάσκαλοι και παιδιά μίλησε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Μαθητές: Ποιες μάσκες είναι κατάλληλες

Ο Π. Γαργαλιάνος εξήγησε στον ΣΚΑΪ ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Συστήνει, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα, η οποία θα πρέπει να πλένεται καθημερινά, ενώ τόνισε ότι θα δοθούν ακριβείς οδηγίες με ειδικά σποτάκια και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

Το διάλειμμα

Για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος υπογράμμισε ότι τα παιδιά θα βγαίνουν στο προαύλιο ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις του σχολείου στον ίδιο χώρο, ενώ συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου. Στόχος είναι να μην κλείσει το σχολείο στην περίπτωση κρούσματος, τόνισε.

Τηλεκπαίδευση

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν και υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα το σενάριο της τηλεκπαίδευσης είναι πάντα υπαρκτό.

Τέλος, υποστήριξε ότι θα συζητηθεί το θέμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δείτε ακόμη: Το υπ. Παιδείας δεν δίνει μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Ανοίγουν τα σχολεία χωρίς μείωση των μαθητών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί