Άλλη μια απώλεια για τον Ολυμπιακό: Πέθανε ο θρυλικός φροντιστής της ομάδας Ανδρέας Βουρλιώτης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο επί εικοσαετία φροντιστής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ των «ερυθρολεύκων», Ανδρέας Βουρλιώτης. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έπασχε από άνοια. Ο Ανδρέας Βουρλιώτης υπήρξε φροντιστής της ομάδας μπάσκετ του Πειραιά από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι το 1998.

Ο Ανδρέας Βουρλιώτης ξεκίνησε να βοηθά τους παίκτες του Ολυμπιακού εθελοντικά. Διατηρούσε ένα μικρό καφενείο δίπλα στο Παπαστράτειο και, λόγω της αγάπης του για τον σύλλογο του Πειραιά, το άφηνε κατά τις ώρες των προπονήσεων του Ολυμπιακού, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «ερυθρόλευκους» παίκτες. Αρχικά στον Ολυμπιακό των Γιατζόγλου, Καμπούρη, Παραγυιού, Σαμπάνη, Μανιάτη, Κουκή, Παναγιωτόπουλου, Γιαννόπουλου, Παπαχρηστόπουλου, Κασίμη και Καρκαμπάση. Εν συνεχεία, του έγινε πρόταση να εργαστεί στον Ολυμπιακό ως φροντιστής.

Μια ιστορία που θυμούνται οι… παλιοί στον Ολυμπιακό είναι πως ο Ανδρέας Βουρλιώτης είχε «χτίσει» ο ίδιος τούβλο-τούβλο τα αποδυτήρια στο Παπαστράτειο, αφού έως τότε οι παίκτες άλλαζαν μπροστά σε όλους. Στο πλευρό του Ανδρέα Βουρλιώτη θήτευσε και ο νυν φροντιστής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Πασχόπουλος, με τους δύο άνδρες να αποτελούν το δίδυμο που φρόντιζε την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Ολυμπιακού, το 1997 στη Ρώμη.

Ο Ανδρέας Βουρλιώτης τίμησε με όλες τις δυνάμεις του τα «ερυθρόλευκα» και ο θάνατός του γέμισε με θλίψη τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Ανδρέα Βουρλιώτη θα ψαλεί το Σάββατο (22/8) στις 10:30 στον Άγιο Γεράσιμο στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Σχιστού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί