Ο ΟΛΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού, ο Πρόεδρος του  Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. κ. Ιωάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης,  προσφέρουν  τις πιο θερμές ευχαριστίες τους στον κάθε εθελοντή και την κάθε εθελόντρια αλλά και σε όσους συμπολίτες μας προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και στηρίζουν συνανθρώπους μας σε κάθε άκρη της γης, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις.

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης, αναφέρθηκε ότι, περισσότερο σήμερα το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπισμού συνδέεται  στενά και με την πανδημία του COVID-19 η οποία έχει μεγεθύνει τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια  και ευχαριστεί αλλά και συγχαίρει όσους με ανιδιοτέλεια συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στον τόπο μας.  

Ο δε Πρόεδρος κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, εστιάστηκε στο δύσκολο έργο του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συνεχίζει άοκνα το πολύπλευρο έργο του, με τη στήριξη των χιλιάδων εθελοντών του και των εργαζομένων του και συγχαίρει αλλά και ευχαριστεί όλους αυτούς τους ανθρώπους που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, χαρίζοντάς τους ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 

Σύγχρονο, αλλά και πάγιο αίτημα του ανθρωπισμού, σε επίπεδο κοινωνίας αναφέρθηκε ο κ. Παπαδάκης, είναι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών δικαιοσύνης, ισότητας, αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και αλληλοσεβασμού, ώστε τα δικαιώματα κάθε πολίτη να γίνονται απολύτως σεβαστά. Σε μια ανθρωπιστική κοινωνία, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτος και φαινόμενα όπως είναι οι οικονομικές ανισότητες, η στέρηση ακόμη και βασικών αγαθών και η εκμετάλλευση των αδύναμων, δεν γίνονται αποδεκτά. Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα στα ανθρώπινα διακαιώματα και η αλληλεγγύη αποτελούν σήμερα και πάντοτε καθήκον όλων μας, και πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ είναι αξία , είναι στάση ζωής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί