Εστία κορονοϊού κι άλλο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης: 12 κρούσματα!

Οι πληροφορίες λένε ότι 11 ηλικιωμένοι που μένουν εκεί αλλά και ένας άνθρωπος από το προσωπικό, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ3 οι 9 από τους “θετικούς” νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι 3 στο Ιπποκράτειο. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Τα κρούσματα στο γηροκομείο της εκκλησίας (Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως) αποκαλύφθηκαν όταν κάποιοι εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και η διεύθυνση ζήτησε να γίνουν τεστ από κλιμάκιο ΕΟΔΥ. Στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται συνολικά 45 ηλικιωμένοι.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, σε άλλον οίκο ευγηρίας, επίσης της Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκαν πάνω από 30 κρούσματα του ιού. Όπως είχε πει ο Σωτήρης Τσιόδρας που πήγε ο ίδιος στο σημείο, οι άτυχοι ηλικιωμένη σε εκείνη την περίπτωση, είχαν κολλήσει από εργαζόμενο στο γηροκομείο, ο οποίος με τη σειρά του είχε κολλήσει τον φονικό ιό σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανάρτηση στο voria, οι 6 από τους “θετικούς” ηλικιωμένους του πρώτου γηροκομείου, στο Ασβεστοχώρι, έχουν χάσει τη ζωή τους, μέσα σε μία εβδομάδα.

thestivalvoria

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί