Αξιωματικοί στρατού καταγγέλλουν ότι σταματά η σίτισή τους

Ενώ εδώ και ένα μήνα εκτελούν συνεχείς και αυξημένες υπηρεσίες επιφυλακής, ξαφνικά ενημερώθηκαν ότι σταματά η σίτισή τους

Διακοπή της σίτισης την ώρα που το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται εδώ κι ένα μήνα σε επιφυλακή λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Αιγαίο, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή την οποία δημοσιεύει το Documentonews.gr, ενώ οι στρατιωτικοί εδώ και ένα μήνα «εκτελούν συνεχείς και αυξημένες υπηρεσίες επιφυλακής», ξαφνικά «ενημερώθηκαν την Πέμπτη 13 Αυγούστου και τις επόμενες ημέρες, ότι σταματά η σίτισή τους από την υπηρεσία και καλούνται οι ίδιοι να μεταβαίνουν για μικρό χρονικό διάστημα στις οικίες τους, με ιδία μέσα για λήψη φαγητού». Όπως καταγγέλλουν οι στρατιωτικοί σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να ταξιδέψουν ακόμη και 40 χιλιόμετρα μακριά από τις υπηρεσίες τους και στη συνέχεια να επιστρέψουν προκειμένου να σιτιστούν.

«Την ίδια στιγμή δηλαδή που οι συνάδελφοι μας εκτελούν υπηρεσίες επιφυλακής εντός Στρατοπέδων πολύ πέραν του ωραρίου καθώς και Σαββατοκύριακα και αργίες και σύμφωνα με τις διαταγές έχουν το δικαίωμα να σιτίζονται από τους εφοδιασμούς των Μονάδων, η υπηρεσία δεν φρόντισε να καλύψει το στοιχειώδες αυτό δικαίωμα τους, με αποτέλεσμα το σύνολο των συναδέλφων που είναι σε επιφυλακή, κλήθηκε σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς στις περιοχές Ηπείρου, Θεσσαλονίκης, Έβρου και αλλού να μεταβεί σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου στις οικίες τους για λήψη φαγητού» καταγγέλλει στην ανακοίνωση της η ΠΟΜΕΝΣ.

«Δυστυχώς η απουσία γραπτών διαταγών της ηγεσίας, για την ομοιόμορφη τήρηση του προγράμματος υπηρεσίας πέραν του ωραρίου και την ίση αντιμετώπιση των στελεχών έχει ως συνέπεια την δημιουργία ανεπιθύμητων καταστάσεων» σημειώνεται ακόμη.

Ενήμερη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

Για το ζήτημα ενημερώθηκε στις 15 Αυγούστου και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ με επιστολή που απέστειλε η ΠΟΜΕΝΣ. Η επιστολή είχε ως αποδέκτη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και το Γενικό Γραμματέα Αντώνιο Οικονόμου.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, ζητά την άμεση παρέμβασή σας και την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος για την αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλεί στην ψυχολογία και στο ηθικό των συναδέλφων μας» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί