Ανοικτό το ξενοδοχείο της Κρήτης με τα 11 κρούσματα εργαζομένων

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα Χανιά, μετά τη διψήφια ανακοίνωση κρουσμάτων κορονοϊού το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από τα 14 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Κυριακή για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τα 11 ανήκουν σε εργαζομένους ξενοδοχειακής μονάδας που υπεβλήθησαν σε τεστ και βγήκαν θετικοί.

Δείτε επίσης: Ανησυχία για τα 11 κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους ξενοδοχείου της Κρήτης

Η νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή, έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό τόσο οι ίδιοι σαν φορείς, αλλά και όλες οι στενές τους επαφές, ώστε για προληπτικούς λόγους να μη συγχρωτίζονται με κόσμο.

Μάλιστα από τη διερεύνηση και την ιχνηλάτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Παρηγοριάς, λίγο έξω από την πόλη των Χανίων, υπήρχε υποψία για κρούσμα με αποτέλεσμα όλο το προσωπικό να υποβληθεί στον σχετικό εργαστηριακό έλεγχο, που έδωσε την πληθώρα φορέων της ασθένειας covid-19.

Η μέχρι στιγμής πληροφόρηση κάνει λόγο και για επιπλέον δείγματα που έχουν παρθεί από τις άμεσες επαφές των κρουσμάτων και αναμένονται εντός της ημέρας τα αποτελέσματα, ενώ και πελάτες του ξενοδοχείου έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Στο ξενοδοχείο έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπουν τα πρωτόκολλα όπως ενημερώνει η Γενική Γραμματεία, με απολύμανση και σχολαστικούς καθαρισμούς σε όλους τους χώρους, χωρίς να είναι αναγκαία η επιβολή αναστολής λειτουργίας για την επιχείρηση.

Παράλληλα, είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες και παραφιλολογίες για το ξενοδοχείο στο οποίο εντοπίστηκαν τα κρούσματα, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για το Porto Platanias, ωστόσο οι ιδιοκτήτες της μονάδας προχώρησαν άμεσα σε διάψευση, μιας και η μονάδα που εργάζονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν είναι καν στον Πλατανιά.

Δείτε ακόμη: Ξενοδοχείο στην Κρήτη κινείται νομικά για τις φήμες περί κρουσμάτων κορονοϊού

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί