«Άξιο απορίας το πώς σε ολόκληρες τουριστικές περιοχές όπου συγκεντρώνεται το 1/3 της τουριστικής οικονομίας της Κρήτης δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ένα κρούσμα»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Ηρακλείου, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηράκλειο τις μέρες κορύφωσης της πληρότητας στα ξενοδοχεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Είναι τουλάχιστον άξιο απορίας, την στιγμή που οι καταγγελίες από εργαζόμενους και ντόπιους μικρομαγαζάτορες για αύξηση κρουσμάτων έρχονται βροχή -από χώρους δουλειάς τράπεζες και δημόσιες υπηρέσιες, ξενοδοχεία-  πώς σε ολόκληρες τουριστικές περιοχές όπως αυτή της Χερσονήσου όπου συγκεντρώνεται το 1/3 της τουριστικής οικονομίας της Κρήτης δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ένα κρούσμα. Ενώ την ίδια στιγμή που λειτουργούν 3 ξενοδοχεία covid-19 στην Χερσόνησο ανακοινώνονται επίσημα τα 5 κρούσματα στην περιοχή της Μεσαράς αλλά κανένα κρούσμα στις τουριστικές περιοχές του νομού μας.

Η κυβέρνηση – 7η ΥΠΕ συνεχίζει να θυσιάζει την δημόσια υγεία στον βωμό του κέρδους σε μια περίοδο όπου κορυφώνεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νομού μας. Κλείνει τα αυτιά στις φωνές των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου που κάνουν επίκληση προς την κυβέρνηση – 7η ΥΠΕ για να καλυφτούν τα τεράστια κενά που ακόμα υπάρχουν σε μάσκες και σε προσωπικό, σε μαζικά test για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, όχι μόνο για όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από την καλοκαιρινή άδεια, σε ΜΕΘ!! Έχει ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ στη συνέχιση της υποβάθμισης του ΕΣΥ την στιγμή που εκατομμύρια δίνονται στους μεγάλους ξενοδόχους και tour operators, στην πόλη του Ηρακλείου με 24 χιλιάδες αφίξεις μέσα σε ένα Σ/Κ του Αυγούστου να υπάρχουν 12 μόλις κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για μαζικά τεστ (από τα 24 που είχαν ανακοινωθεί ) για όλη την Κρήτη! 

Όπως λέει ο σοφός λαός μας, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά!! Δεν είναι πρώτη φορά που το «τουριστικό θαύμα» και τα κέρδη του μπαίνουν πρώτα και πάνω από την ζωή του λαού. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού και στις μεταφορές καθώς και ο ντόπιος πληθυσμός, είναι σε αναβρασμό γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από κυβέρνηση, Περιφέρεια Κρήτης και 7η ΥΠΕ για την πορεία των κρουσμάτων στην περιοχή μας. Είναι φανερό, ότι « μπρος στα κέρδη τι είναι ο πόνος..». Το ΚΚΕ καλεί τον λαό μας να διεκδικήσει εδώ και τώρα από κυβέρνηση, 7η ΥΠΕ, Περιφέρεια όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην μπαίνει άλλο σε κίνδυνο η ζωή των οικογενειών μας:

  • Να γίνει άμεσα δημόσια ενημέρωση από κυβέρνηση, 7η ΥΠΕ, Περιφέρεια και Δήμους για την πορεία των κρουσμάτων στις τουριστικές περιοχές και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέσα στα ξενοδοχεία καραντίνας.
  • Άμεσα και δωρεάν παροχή μέσων προστασίας για όλους τους εργαζομένους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.λπ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία.
  • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων εδώ και τώρα.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί