Όλα είναι θέμα… μάσκας!!!

Γράφει ο “Μασκοφόρος”

Λοιπόν αν θέλουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, το μόνο που θα μας σώσει είναι η χρήση μάσκας. Αν φοράτε μάσκα στον εξωτερικό χώρο του πλοίου(!!!) και λίγο πριν τη θεία κοινωνία (!!!) έχετε κάνει το πρώτο βήμα! Δηλαδή το πόση ασφάλεια προσφέρει δεν περιγράφεται! Προχθές περίμενα έξω από σούπερ μάρκετ και στην ουρά οι πελάτες έβγαζαν τις μάσκες από τις … κρυψώνες τους, για να τις φορέσουν.

Άλλος απ’ την κωλότσεπη, άλλος απ’ τη θήκη των γυαλιών ηλίου, άλλος απ’ το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου –αν και οι πιο πολλοί την κρεμάνε στους καθρέφτες του παμπρίζ- μια κυρία έψαξε αρκετά στην τσάντα του μπάνιου και τελικά την βρήκε!

Μπαίνοντας με ευταξία κι αφού πλύναμε με αντισηπτικό τα χέρια μας πήγαμε στο φρουτάδικο, όπου άπαντες –φορώντας μάσκα εννοείται- άρχισαν να εξετάζουν το βαθμό ωρίμανσης των φρούτων με τη συνηθισμένη μέθοδο της … ψηλάφησής τους! Τα καημένα τα ροδάκινα «κατσιάσανε», αφού δεν έμεινε πελάτης να μην τα ζουλήξει, για να δει αν τα βάλει στη τσάντα του. αφού όταν φτάσαμε είχαν … δαχτυλικά αποτυπώματα του μισού δημοτικού διαμερίσματος!

Βέβαια η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα! Παρατήρησα ότι είχαν βάλει και σε εμφανή σημεία πορτρέτα αυτού του «ομορφάντρα», του Χαρδαλιά για όσους κατέβαζαν με τρόπο την μάσκα στο …πηγούνι και τσουπ(!!!) μόλις έβλεπαν το Χαρδαλιοπορτρέτο την ανέβαζαν τη μάσκα μέχρι τα … φρύδια από το φόβο τους! 

Οι αποστάσεις τηρούνταν στο ακέραιο και οι πελάτες έκαναν… «κουτσό» στα σημεία που έχουν μπει αυτοκόλλητοι δείκτες αποστάσεων στο δάπεδο του σούπερ μάρκετ. Υπήρξε και μια παρεξήγηση, όταν κάποιος μετρήθηκε σε απόσταση 1,94 από τον «μπροστινό» του, αντί του σωστού και … αντι-κολλητικού των 2,00μ. «Μπροστινοί» και «πισινοί» είπαν μερικά «γαλλικά», για τν εμφανέστατη έλλειψη ατομικής ευθύνης αλλά αποφύγαμε τα χειρότερα, όταν υπάλληλος απείλησε άπαντες να καλέσει στο 112, κάτι που θα σήμαινε εκατόμβη θυμάτων κι έτσι τα πνεύματα ηρέμησαν.

Με τα πολλά βγήκαμε οι πελάτες από το κατάστημα, δυο-τρεις φταρνίστηκαν κιόλας, έβαλαν πάλι τις μάσκες στις κωλότσεπες, στους καθρέφτες του παμπρίζ και στις θήκες των γυαλιών και βιαστήκαμε να πάμε ν’ ακούσουμε το 68ο διάγγελμα του πρωθυπουργού για το «εθνικό εμβόλιο» -βλ. φιλότιμο- και τα δραστικά και στοχευμένα μέτρα τα κυβέρνησής του!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί