Βατόπουλος: Θα δούμε βαριά περιστατικά και στους νέους, δεν είναι άτρωτοι (Βίντεο)

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων και στις ηλικιακές ομάδες των ασθενών που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό.

«Δυστυχώς ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό. Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, απλώς σε μεγαλύτερη συχνότητα περνάνε το νόσημα ελαφρά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βατόποθλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βαριά περιστατικά, δεν σημαίνει ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν και θάνατοι σε παγκόσμιο επίπεδο. Οπότε αυξανομένου του αριθμού των κρουσμάτων θα δούμε βαριά περιστατικά και στους νέους», πρόσθεσε ο καθηγητής μικροβιολογίας.

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή με ένα κρούσμα και αλλόφρονες πάνε την άλλη μέρα για τεστ. Υπάρχει ένας χρόνος επωάσεως μιας εβδομάδας μπορεί και περισσότερο. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες. Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί