Διασύρθηκε η Μπαρτσελόνα από την Μπάγερν, χάνοντας με… 2-8!

Ήταν ασύλληπτη. Το πρεσάρισμά της αδιανόητο. Για αυτή τη Μπάγερν που δεν θυμάται από πότε έχει να… μην νικήσει (28 ματς αήττητη, 27 νίκες), το να είναι το φαβορί, δεν ήταν αρκετό. Οφειλε στον εαυτό της και στο ίδιο το ποδόσφαιρο να επιβεβαιώσει ότι είναι αυτή τη στιγμή ταυτόχρονα η πιο fun to watch και η πιο σοβαρή ομάδα. Και η συγκεκριμένη Μπαρτσελόνα, σκιά του εαυτού της, δεν θα μπορούσε να της προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Και δεν το έκανε. Στο 31’ οι Βαυαροί είχαν ήδη βάλει πέντε γκολ, τα τέσσερα στη σωστή εστία και ο προημιτελικός είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει. Μόνο που μέχρι το φινάλε το κακό θα γιγαντωνόταν για τους ηττημένους, που με το εις βάρος τους 2-8 θα έγραφαν την πιο μαύρη βραδιά της ιστορίας τους.

Champions League: Εξωπραγματική Μπάγερν, διέσυρε με 8-2 τη Μπαρτσελόνα

Μόλις στο 4’ Μίλερ και Λεβαντόφσκι έπαιξαν το 1-2 και ο πρώτος το τελείωσε σωστά. Ωστόσο, στο 7’ ο Αλάμπα έβαλε λάθος το πόδι του και άθελά του κρέμασε τον Νόιερ. Εκεί και μόνο εκεί, η Μπάρτσα φάνηκε ότι θα μπορούσε. Ο Νόιερ νίκησε σε τετ α τετ τον Λουίς Σουάρες (9’) και ένα λεπτό μετά ο Μέσι σημάδεψε το δοκάρι. Μέχρι εκεί ήταν όμως. Η Μπάγερν πίεσε τρομερά, οδήγησε τους αντιπάλους σε λάθη στο δικό τους μισό και τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Στο 21’ από κλέψιμο ο Πέρισιτς σκόραρε με δυνατό διαγώνιο και λάθος αντίδραση του Τερ Στέγκεν. Οι Βαυαροί πήραν φόρα σε εκείνο το σημείο. Στο 28’ και πάλι με πίεση ψηλά, ο Γκορέτσκα έβγαλε τέλεια ψηλοκρεμαστή ασίστ και ο Γκνάμπρι έβαλε το 21ο φετινό του.

Η άμυνα των Καταλανών τα είχε πλέον χαμένα και εκεί θα μπορούσαν να δεχτούν περισσότερα γκολ. Στο 31’ δέχτηκαν το τέταρτο. Ο Μίλερ από κοντά σκόραρε για έκτη φορά σε πέντε ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα και αυτά είναι τα περισσότερα που της έχει βάλει κάποιος στο Champions League. Ο Μίλερ έφτασε επίσης τα 23 στα νοκ άουτ του θεσμού και μόνο οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι έχουν βάλει περισσότερα.

Η Μπάρτσα που δεν μπορούσε να ακολουθήσει καν τον ρυθμό, είχε δεχτεί μέχρι το 35’, 16 σουτ (τα 6 στην εστία), τέσσερα γκολ και άλλες τόσες καθαρές φάσεις. Κάπως έτσι έφτασε στο ημίχρονο να έχει φάει για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της τέσσερα τέρματα στην ανάπαυλα. Δυστυχώς για την ιστορία της, θα είχε κι άλλα…

Ο Λουίς Σουάρες έδωσε μία νότα αισιοδοξίας (57’) με ένα όμορφο γκολ, αδειάζοντας τον Μπόατενγκ.

Ωστόσο, αυτό που θα ακολουθούσε δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς. Η Μπάγερν έβαλε πέμπτο με τον Κίμιχ (63’), έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Ντέιβις και δεν άφησε ποτέ το πόδι από το γκάζι. Πόσο μάλλον που το ματς είχε μπει στο τελευταίο 10λεπτο, δεν έδειξε κανέναν οίκτο. Ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά (82’) σκόραρε για 14η φορά στο φετινό Champions League και κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο (17).

Το κερασάκι ήρθε σαν… εκδίκηση από τον Κουτίνιο με διπλό χτύπημα (85’, 89’), για να κάνει κομμάτια μία ήδη διαλυμένη ομάδα, που γνώρισε την πιο βαριά ήττα της ιστορία της. Έναν διασυρμό που θα αποτελέσει τέλος και αρχή εποχής. Οσο για την Μπάγερν, περιμένει τον νικητή από το Μάντσεστερ Σίτι-Λυών, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει υποψήφιος αντίπαλος που να μην έχει τρομάξει…

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σεμέντο, Μπουσκέτς (70’ Φατί), Σέρζι Ρομπέρτο (46’ Γκριεζμάν), Ντε Γιονγκ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (76′ Ζίλε), Αλάμπα, Κίμιχ, Ντέιβις (84’ Ενρναντές), Γκορέτσκα (84’ Τολισό), Τιάγκο, Πέρισιτς (67’ Κομάν), Γκνάμπρι (75′ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Πηγή: gazzetta.gr

Οι ισπανικές εφημερίδες

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η Μπαρτσελόνα, μετά την εκκωφαντική ήττα από την Μπάγερν Μονάχου με 8-2 για τα προημιτελικά του Champions League, κάτι που αποτυπώνεται και στα πρωτοσέλιδα των ισπανικών εφημερίδων.

Η «Sport» της Βαρκελώνης έκανε λόγο για «ιστορική ταπείνωση», χαρακτηρίζοντας «γελοία» την εμφάνιση μιας Μπαρτσελόνα που, για πρώτη φορά σε δώδεκα χρόνια, τελείωσε μια σεζόν χωρίς ούτε έναν τίτλο.

«Ντροπιαστικό τέλος κύκλου» ο τίτλος της έτερης καταλανικής εφημερίδας, «Mundo Deportivo», η οποία αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές (κανονικά, η θητεία της διοίκησης του λήγει το καλοκαίρι του 2021).

Ένα τεράστιο «ντροπή» κυριαρχεί στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Marca» της Μαδρίτης, η οποία κάνει και αυτή λόγο για «ιστορική ταπείνωση», τίτλο που επέλεξε με την σειρά της η έτερη εφημερίδα της πρωτεύουσας, η «AS», επισημαίνοντας ακόμα ότι «η καταστροφή κόντρα στην Μπάγερν ανοίγει μια κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες που αγγίζει όλες τις βαθμίδες του συλλόγου».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί