Το σχέδιο του Μητσοκέικου για το Αιγαίο- Κων. Μητσοτάκης: Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί με την Τουρκία! (βίντεο)

Στις εξομολογήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά ( “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια”,  εκδόσεις Παπαδόπουλος) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά και στις δυνατότητες μιας συμφωνίας με την Άγκυρα:

“Οι βασικές παράμετροι μιας συμφωνίας είναι απλές, πολύ απλές. Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί λογικά. Εμείς θα πάρουμε το μεγάλο μέρος, οι Τούρκοι θα πάρουνε το μικρό. Και περίπου θα έχουμε συμφωνήσει και θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να χαράξει τη γραμμή. Ο εναέριος χώρος, τα 10 μίλια, είναι τρέλα, ελληνική τρέλα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο. Όσον αφορά τα σχέδια πτήσεως, είναι αστείο να λέμε ότι ζητούμε από τους Τούρκους σχέδια πτήσεως όταν οι Αμερικανοί δεν δίνουν. Κανένας δεν δίνει. Γιατί να δίνουν οι Τούρκοι δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω. Και γιατί πρέπει εμείς να σταματούμε τα τουρκικά αεροπλάνα; Είναι τρελό αυτό που κάνουμε, είναι εγκληματικό αυτό που κάνουμε. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να συμφωνήσουμε. Δεν υπάρχουν διαφορές”.

Η αναφορά του αυτή έχει καταγραφεί και σε βίντεο, σε συνέντευξη προς τον Α. Παπαχελά.

Αυτή ήταν η θέση και άποψη του πατρός Μητσοτάκη. Σήμερα, με όσα εξελίσσονται και με τον γιό του στη θέση του (διαρκώς διακοπεύοντος) πρωθυπουργού, φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε εκεί… Αυτή, προφανώς, είναι η “γραμμή”…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί