Μεγάλη μάχη για τρίτη μέρα με τις φλόγες και τον άνεμο στα Χανιά (φωτο – βίντεο)

Για ένα ακόμα 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να τιθασεύσουν την φωτιά που καίει στην περιοχή του Μουστάκου και της Σκλαβοπούλας στο δήμο Κανδάνου- Σελίνου, προκαλώντας μια ανυπολόγιστη οικολογία καταστροφή, αλλά και κατακαίοντας τις περιουσίες των κατοίκων, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr.

Στην μάχη για την κατάσβεση έχουν ριχτεί ξανά με το πρώτο φως της ημέρας εκτός από τις επίγειες δυνάμεις τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ ο καιρός εξακολουθεί να μην είναι σύμμαχος, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Στην προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά λαμβάνουν μέρος επίσης 38 οχήματα, 90 άντρες και 70 πεζοπόροι, ενώ παραμένουν και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.

Έχει πραγματοποιηθεί από χθες εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού που βρίσκεται στο σημείο κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Δεδομένου της κατεύθυνσης που είχε πάρει η πυρκαγιά το μεσημέρι Κεδρόδασος και Ελαφονήσι εκκενώθηκαν επίσης προληπτικά ενώ στόχος της πυροσβεστικής είναι να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς της συγκεκριμένες περιοχές.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης χθες Πέμπτη έλαβαν μέρος και δύο πυροσβεστικά τύπου καναντέρ.

Δείτε ακόμα: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Κρήτη: Εκκενώθηκαν το Κεδρόδασος και δύο οικισμοί (Βίντεο & φωτο)

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες (βίντεο & φωτο)

φωτο: Γιώργος Σημαντηράκης

Gepostet von Vagelis Despotakis am Donnerstag, 13. August 2020

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί