Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – Πιθανά Lockdown σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Έρχεται νέα δέσμη μέτρων μετά το Δεκαπενταύγουστο

Επίμονες είναι πλέον οι επισημάνσεις των ειδικών ότι ο έλεγχος της πανδημίας χάνεται ενώ στο τραπέζι μπαίνει πλέον το σενάριο Lockdown σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.  Η άποψη αυτή δε, διατυπώνεται από τον Καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, που έχει οριστεί από την κυβέρνηση επικεφαλής της επιτροπής για την επιστημονική παρατήρηση και έρευνα για την πανδημία. 

Δείτε επίσης: Δερμιτζάκης: Ποιο άνοιγμα σχολείων αν συνεχίσουμε έτσι;

Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση εντός της ημέρας

Σε νέα συνέντευξή του προειδοποιεί ότι είναι πιθανό να έχει χαθεί ο έλεγχος με την εξάπλωση του ιού. «Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα είναι πολύ κρίσιμα, αν πάμε σε 300 με 400 κρούσματα τις επόμενες δυο με τρεις μέρες, επίσημα μπορώ να πω ότι χάσαμε τον έλεγχο, και χάσαμε τον έλεγχο σημαίνει μαζευόμαστε σπίτια μας και δεν αποκλείεται να δούμε και τοπικά lockdown, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, γιατί αλλιώς ο ιός δεν θα μαζεύεται», σημείωσε στο ΣΚΑΙ. 

Δυσοίωνη η εικόνα, έρχονται τοπικά ή ευρύτερα lockdown

Όπως υποστηρίζει για να αντιμετωπιστεί η πανδημία πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα στα 50 ημερησίως, διαφορετικά θα παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα στο σύστημα υγείας. Ενώ για το θέμα των σχολείων σημείωσε ότι είναι μικρό μπροστά στο γενικό πρόβλημα: «Εάν συνεχίσουμε έτσι, το αν θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι λεπτομέρεια, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, θα συζητάμε για πολύ μεγαλύτερα θέματα, οικονομικά και κοινωνικά».

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Καθηγητή Δερμιτζάκη, καθώς κλιμακώνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξετάζονται τοπικά lockdown σε περιοχές με μεγάλη διασπορά και ίσως και ευρύτερες απαγορεύσεις για τον περιορισμο της εξάπλωσης. 

Έρχεται νέα δέσμη μέτρων μετά το Δεκαπενταύγουστο

Τα Lockdown θεωρούνται καταστροφή για την οικονομία και επιχειρείται να αποφευχθούν πάση θυσία, πόσο μάλλον μια γενική καραντίνα. Μάλιστα, επιστήμονες επισημαίνουν ότι μελετώνται και άλλα μέτρα όπως η επαναφορά του sms για την κυκλοφορία. 

Πάντως, από κάθε άποψη επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του tvxs.gr, ότι παρά τις ενδείξεις ότι χάνεται ο έλεγχος, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην πάρει κανένα πρόσθετο μέτρο πριν τις 16 Αυγούστου, για να μην πλήξει την οικονομία. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί