Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες (βίντεο & φωτο)

Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίει για δεύτερη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Μουστάκο, του Δήμου Καντάνου Σελίνου.

Δείτε: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Κρήτη: Εκκενώθηκαν το Κεδρόδασος και δύο οικισμοί (Βίντεο & φωτο)

Οι ισχυροί άνεμοι που κατά διαστήματα πνέουν στην περιοχή με δυνατές ριπές, δημιουργούν νεες εστίες της πυρκαγιάς και εμποδίζουν τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να τη θέσουν υπό έλεγχο. 

φωτο: Ανδρέας Σολανάκης

Το μεσημέρι η πυρκαγιά πέρασε πολύ κοντά από τον οικισμό της Σκλαβοπούλας, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε αυλές σπιτιών, στα όρια του οικισμού, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά από τους κατοίκους του. 

φωτογραφία: Ανδρέας Σολανάκης

Οι φλόγες έφτασαν μία ανάσα από το στρατιωτικό ραντάρ, ενώ με απόφαση του Δημάρχου Καντάνου Σελίνου κ. Αντώνη Περράκη εκκενώθηκε προληπτικά και η παραλία «Κεδρόδασος».

φωτο: Γιώργος Σημαντηράκης

Τις συνθήκες δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η φωτιά έχει επεκταθεί σε δύσβατα σημεία, τα οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα.

φωτογραφία: Βαγγέλης Δεσποτάκης

Στην περιοχή επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας απ όλη την Κρήτη, αποτελούμενη από 38 οχήματα με 90 πυροσβέστες. 

φωτο: Γιώργος Σημαντηράκης
φωτο: Ανδρέας Σολανάκης

Παράλληλα επιχειρούν και 3 πεζοπόρα τμήματα, με 70 άντρες, ενώ τις δυνάμεις της πυροσβεστικής συνδράμουν οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής. 

φωτο: Βαγγέλης Δεσποτάκης

Mόλις έδυσε ο ήλιος σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και τα δύο αεροσκάφη τύπου canadair από την Ελευσίνα. 

φωτο: Γιώργος Σημαντηράκης

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης.

φωτο: Γιώργος Σημαντηράκης
φωτο: Γιώργος Σημαντηράκης
φωτο: Γιώργος Σημαντηράκης

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι η χθεσινή φωτιά έχει κάψει 100 στρέμματα δασικής και 189 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί