Ο Μανώλης Μπελαδάκης νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Ανακοίνωση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”:

Ο έμπειρος και καταξιωμένος εκπαιδευτικός, Μανώλης Μπελαδάκης, αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου μετά τις πρόσφατες διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Ο Μανώλης Μπελαδάκης είναι ένα ικανό στέλεχος της εκπαίδευσης με πλούσια επιστημονική συγκρότηση, μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοίκησης, σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Έχει μια μακρά διαδρομή και προσφορά στα κοινά και συνδικαλιστικά πράγματα, έχοντας εξαντλήσει κυριολεκτικά τη συνδικαλιστική ιεραρχία με μεγάλη αναγνώριση και καταξίωση σε πανελλήνιο επίπεδο ως μέλος του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ως Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που είναι μέχρι και σήμερα.

Είμαστε σίγουροι ότι η βαθειά γνώση σε θέματα εκπαίδευσης, η συναδελφική αλληλεγγύη και η αποτελεσματικότητά  του θα συμβάλλουν στην επίλυση πολλών θεμάτων και θα διαμορφώσουν το πεδίο για μία καλύτερη λειτουργία της εκπαίδευσης στο νομό μας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑimg0002

ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Μανώλης Μπελαδάκης είναι Διδάκτορας  Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου Κρήτης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, με θέμα Διδακτορικής Διατριβής: «Μετανάστευση και Εκπαίδευση. Η περίπτωση του ελληνικού σχολείου».

Είναι κάτοχος   Master του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα: «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» στην κατεύθυνση «Διαχείριση και Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Μονάδων».

Είναι Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρόγραμμα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής αναβάθμισης Εκπαιδευτικών) και Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου.

Έχει παρακολουθήσει ετήσια προγράμματα εξειδίκευσης: 

  • Στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Στη Συμβουλευτική, Ψυχομετρία και Διαχείριση Κρίσεων με ειδίκευση στη «Σχολική Συμβουλευτική – Επαγγελματικό Προσανατολισμό» και στη «Διοίκηση Οργανισμών –Σχολικών Μονάδων», του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Έχει παρακολουθήσει Πιστοποιημένα Προγράμματα Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ):

  • «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων»
  • «Πρακτική της Διαπραγμάτευσης»
  • «Ευαισθητοποίηση Εκπαιδευτικών της Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Θέματα Διακρίσεων και Ισότητας των Φύλων»

Είναι Συγγραφέας των βιβλίων:  «Καινοτομίες στην Εκπαίδευση. Έννοια – Εφαρμογή – Διαχείριση – Αξιολόγηση. Η Περίπτωση του Ολοήμερου Σχολείου», εκδ. ΜΕΤΑΣΠΟΥΔΗ, (2007).

«Τα δικαιώματα του παιδιού, το σχολικό Κλίμα και η Αντιαυταρχική Αγωγή του A.S. Neil», εκδ. ΜΕΤΑΣΠΟΥΔΗ, (2006).

Έχει δημοσιεύσει άρθρα έρευνες και μελέτες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με θέματα σχετικά με τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, τη Διαχείριση των Συγκρούσεων στην Εκπαίδευση, τη Διαχείριση των Καινοτομιών, τις Σχέσεις Σχολείου Οικογένειας και τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.

Διετέλεσε εκδότης και διευθυντής των εκπαιδευτικών περιοδικών: «Εκπαιδευτικοί Προσανατολισμοί» και «Σύγχρονοι Προσανατολισμοί στην Εκπαίδευση» επί σειρά ετών. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε συνέδρια της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, ETUCE, στην Ευρώπη και της TUAC στον ΟΟΣΑ.

 Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Ταμίας), του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ., Δ.Ο.Ε).

Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) από το 2014 έως σήμερα.

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της ΑΣΠΑΙΤΕ από το 2013 έως και σήμερα και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με θεματικές ενότητες που άπτονται των επιστημονικών του αντικειμένων.

Έχει συμμετάσχει ως τακτικό μέλος σε πολλά συμβούλια και επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας όπως: 

  • Στην Επιτροπή Επιλογής Εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό και στην Κεντρική Επιτροπή εξετάσεων 
  • Στην Επιτροπή Αξιολογικής Κρίσης και Κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών στα Ευρωπαϊκά Σχολεία και τα Σχολεία Διεθνών Οργανισμών
  • Στο Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικής   Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Α.Ε.Ι)
  • Στο Συμβούλιο του Οργανισμού Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών
  • Στο συμβούλιο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης   Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) 

Έχει υπηρετήσει σε όλους τους τύπους Δημοτικών σχολείων στους Νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου και  Ρεθύμνου.

Διετέλεσε Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και έχει πολυετή εμπειρία ως Διευθυντής σε μεγάλες σχολικές μονάδες του Ηρακλείου από το 2011 έως και σήμερα.Υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί έως και σήμερα τον Εκπαιδευτικό Συνδικαλισμό από τη θέση του Προέδρου στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Νίκος Καζαντζάκης», ως Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, ως Αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης και ως εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για δύο συνεχόμενες θητείες(2003 – 2007), ενώ από το 2016  έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί