Αλλού μαγνητοσκοπήθηκε το διάγγελμα Μητσοτάκη;

Ειδικοί της τηλεόρασης εκτιμούν ότι το φόντο που δείχνει το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι πραγματικό αλλά είναι πολύ πιθανό ότι έχει προστεθεί με τη μέθοδο του Green Box

Κύμα συζητήσεων έχει προκαλέσει το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τα Ελληνοτουρκικά, όχι όμως για το περιεχόμενο αλλά για την τοποθεσία όπου έχει μαγνητοσκοπηθεί.

Μια προσεκτική ματιά από ειδικούς της τηλεόρασης, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το φόντο που δείχνει το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι πραγματικό αλλά είναι πολύ πιθανό ότι έχει προστεθεί με τη μέθοδο του Green Box. Άλλωστε είναι ευδιάκριτες οι διαφορετικές συνθήκες φωτισμού ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και το φόντο και για κάποιο έμπειρο μάτι, υπάρχει αναντιστοιχία με το βάθος πεδίου.

Εξάλλου, ο ήχος παρουσιάζει ασυνήθιστα υψηλό θόρυβο που δεν παραπέμπει στις συνθήκες κλειστού χώρου του Μεγάρου Μαξίμου αλλά σε εξωτερικό ήχο. Ενδεχομένως και σε παραλία, όπως παρατήρησαν κάποιοι ενώ για πρώτη φορά σε διάγγελμα, δεν υπήρξε καμία φωτογραφική κάλυψη. Δεδομένης της πολύ μεγάλης προσοχής που δείχνει το επιτελείο του Πρωθυπουργού σε κάθε λεπτομέρεια της εμφάνισής του, οι προφανείς ατέλειες, έχουν σχολιαστεί έντονα.

Το στοιχείο που ενισχύει το σενάριο της απουσίας του είναι το γεγονός ότι δεν δέχτηκε τους πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του αλλά τους ενημέρωσε τηλεφωνικά για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Ο Πρωθυπουργός δέχεται κριτική πως βρίσκεται σε διακοπές, την ώρα που υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, και το επιτελείο του τον παρουσιάζει να βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

To επίμαχο διάγγελμα:

Θοδωρής Καραγιαννίδης, tvxs.gr

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι, κείμενο που λέει "72,5 χιλ. προβολές 0:26/ 5:12"
Εικόνα από το διάγγελμα για τα ελληνοτουρκικά και κάτω φωτο από παλιότερο διάγγελμα Μητσοτάκη. Η εικόνα μιλάει μόνη της, απλά με μια σύγκριση. Αν ο κ. Μητσοτάκης στηνόταν πιο κοντά στη βιβλιοθήκη, θα ήταν πολύ χαμηλότερα από τα ράφια που είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι του (όπως φαίνεται στην κάτω φωτο). Εκτός κι αν… ψήλωσε τόσο από τον Απρίλιο!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί