Κομματικό κράτος και στην Παιδεία!

Κομματικό κράτος και στην Παιδεία, συγκροτεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Σήμερα έγινε η επιλογή των 116 διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από ένα πενταμελές συμβούλιο από διορισμένα μέλη, χωρίς την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου, χωρίς μοριοδότηση και χωρίς να προηγηθεί καν συνέντευξη. Σε αντίθεση με όσα γίνονταν μέχρι το 2018, τότε που στο συμβούλιο επιλογής ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, ενώ συμμετείχαν αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών.

Κεραμέως: Δεν αλλάζει το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων -Δεν ...

Δείτε τη σχετική ανάρτηση που ‘έκανε ο εκπαιδευτικός Νίκος Μακατουνάκης, μέλος της ΝΕ Ηρακλεόυ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ VS ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι νέοι 116 Διευθυντές Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Η επιλογή τους έγινε από ένα πενταμελές συμβούλιο από διορισμένα μέλη, χωρίς την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου, χωρίς μοριοδότηση και χωρίς να προηγηθεί καν συνέντευξη. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καταργεί τα αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής και τοποθετεί Διευθυντές με μοναδικό και μη αμφισβητήσιμο κριτήριο το γαλάζιο χρώμα (με ολίγους κόκκους άλλων χρωμάτων). Τον Οκτώβριο του 2018 είχε συγκροτηθεί το συμβούλιο επιλογής στο οποίο συμμετείχαν οι δύο αιρετοί και στο οποίο πρόεδρος ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ. Τον Οκτώβριο του 2019 πάγωσαν τη διαδικασία και τον Ιούλιο του 2020 ακύρωσαν με τροπολογία τη νομοθετημένη αξιοκρατική διαδικασία που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4547/2018.

Το συμβούλιο βρισκόταν στη φάση αξιολόγησης των 660 αιτήσεων εκπαιδευτικών που είχαν υποβληθεί μαζί με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά των αντικειμενικών τους προσόντων. Επιστροφή, λοιπόν, στο ένδοξο παρελθόν του 1984, 1990, 1994, 2004 και 2010.

Η Δημόσια Διοίκηση για άλλη μια φορά μετατρέπεται σε κομματικό λάφυρο, ο χώρος της Εκπαίδευσης σε πεδίο πολιτικού ρεβανσισμού και η επιλογή στελεχών σε δούρειο ίππο άλωσης της κρατικής μηχανής από τα «δικά μας παιδιά». Τα χειρότερα για τη Δημόσια Εκπαίδευση, τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς έπονται…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί