Η Τουρκία ανακαλεί όλες τις άδειες στο Πολεμικό Ναυτικό της

Στην ανάκληση όλων των αδειών στο Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία.

Επιπλέον -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που μεταδίδουν ο “Ελεύθερος Τύπος” και ο ΣΚΑΙ- όλα τα πλοία του Ναυτικού από το Γκιολτζούκ (Προποντίδα) αναμένεται να μεταβούν στη Μεσόγειο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Oruc Reis το συνοδεύουν 1 φρεγάτα και 4 κορβέτες.

Το Oruc Reis κινείται βορειοανατολικά, πλέει με σταθερή ταχύτητα περίπου 4 κόμβων και βρίσκεται περίπου 40 ναυτικά μίλια από το δυτικό άκρο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του και των τουρκικών πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν.

Δείτε επίσης: Κινείται βορειοανατολικά το Oruc Reis

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν πέρασε το νοητό όριο του 28ου μεσημβρινού, που θα σήμαινε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, και παρόλο που έχει απλωμένα τα καλώδια δεν διεξάγει έρευνες.

Πάντως το κλίμα στην τουρκική κυβέρνηση παραμένει… πανηγυρικό, με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, να δίνει στη δημοσιότητα νέες εικόνες μέσα από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. Φυσικά, το βίντεο έχει υποστεί την ανάλογη επεξεργασία για να γίνει… υπερπαραγωγή, με επιβλητική μουσική, ενώ όσο εναλλάσσονται τα πλάνα, ακούγονται δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε ακόμη: Βίντεο μέσα από το Oruc Reis δημοσίευσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας

“Φυσικά δεν θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσει στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως η Τουρκία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια παράλογη και αβάσιμη απαίτηση”, ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στην ανάρτηση που έκανε ο Φατίχ Ντονμέζ στον λογαριασμό του στο Twiter, με το βίντεο μέσα από το Oruc Reis, έγραψε: “Βήμα βήμα στη Μεσόγειο. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 χιλιόμετρα σεισμικών καλωδίων θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή.”

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1293432255096987648?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1293432255096987648%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.onalert.gr%2Fkosmos%2Ftourkia%2Fet-i-toyrkia-anakalei-oles-tis-adeies-sto-polemiko-naytiko-tis%2F392712%2F

 Onalert.gr, με πληροφορίες από eleftherostypos

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί