Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Παρασκευή

Τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, της Λευκορωσίας και του Λιβάνου θα συζητηθούν στο Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιόζεπ Μπορέλ ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, για να συζητηθούν τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, των εκλογών της Λευκορωσίας και οι τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο.

Το συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την είδηση της έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου είχε αποκαλύψει νωρίτερα με συνέντευξή της σε σουηδικό ραδιόφωνο η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε.

Σύμφωνα με το Reuters, η Λίντε, το πρωί της Τετάρτης είχε δηλώσει πως έχει κληθεί σε έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής”.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου μετά τις παραβατικές κινήσεις της Τουρκίας, με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί