«Φέρονταν σαν να μην υπάρχει η πανδημία»: Πήγαν διακοπές στην Κέρκυρα και επέστρεψαν στην Ιταλία με κορονοϊό

Επτά νεαροί ανέφεραν στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας πως δεν υπήρχαν μέτρα προφύλαξης στο νησί και όλοι οι τουρίστες συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει η πανδημία

Την πιο άσχημη κατάληξη είχαν οι διακοπές επτά 19χρονων τουριστών από το Αρέτζο της Τοσκάνης στην Κέρκυρα, καθώς -όπως υποστηρίζουν- επέστρεψαν στην Ιταλία με κορονοϊό.

Οι επτά νεαροί ανέφεραν στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας πως δεν υπήρχαν μέτρα προφύλαξης στο νησί και όλοι οι τουρίστες συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει η πανδημία. 

“Είχαμε φέρει μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε στη ντισκοτέκ τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι νεαροί μας κοιτούσαν λες και ήμασταν… εξωγήινοι. Ετσι, στο τέλος τις βγάλαμε”, δήλωσαν. Σύμφωνα με τους 19χρονους, επικρατούσε μια χαλαρότητα στην Κέρκυρα μεταξύ των άλλων τουριστών, που έκαναν σαν να μην υπάρχει κορονοϊός, με συνέπεια να επηρεαστεί και η παρέα των Ιταλών, οι οποίοι στο τέλος αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς να δίνουν προσοχή στα μέτρα προφύλαξης, ένα λάθος για το οποίο τώρα μετανιώνουν.

“Αν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως και να μην είχαμε ταξιδέψει εκεί. Ομως όλα έδειχναν τόσο ήρεμα”, επαναλαμβάνουν.

Οι νεαροί έχουν μπει σε καραντίνα, όπως και η μητέρα ενός εξ αυτών, που διαγνώστηκε επίσης θετική στην Covid-19.

Χαλαροί έλεγχοι στην Κέρκυρα

Για χαλαρούς ελέγχους στην Κέρκυρα έκανε λόγο κι ένας άλλος Ιταλός, που ζει στο Αρετίνο κι ο οποίος κόλλησε κορονοϊό. Ο 18χρονος Λουίτζι Κοράντο, που ήταν μέλος άλλου γκρουπ, επέστρεψε από το ελληνικό νησί στην Ανκόνα με φέρι μποτ τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο και, όπως είπε στους γονείς του, δεν φορούσε μάσκα “επειδή κανένας δεν φορούσε”.

“Το ταξίδι είχε οργανώσει ένα πρακτορείο που μας είχε διαβεβαιώσει για όλα τα μέτρα κατά της Covid-19. Το νησί ήταν γεμάτο νεαρούς Ιταλούς, που σχεδόν όλοι κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκες, με αποτέλεσμα ο γιος μου και η παρέα του να νιώθουν άσχημα που φορούσαν”, λέει ο πατέρας του, Σαλβατόρε Κοράντο, δικηγόρος στο επάγγελμα.

Από τη δεκαμελή παρέα του γιου του, οι πέντε διαγνώστηκαν θετικοί, αλλά είναι ασυμπτωματικοί. Ο Λουίτζι αναγκάστηκε να απέχει από ένα τουρνουά τένις επειδή διαγνώστηκε θετικός στο τεστ που ζήτησε ο πατέρας του να υποβληθεί κατά την επιστροφή του, λόγω του ότι στο σπίτι τους ζει και η ηλικιωμένη μητέρα του, που έχει κάνει μεταμόσχευση καρδιάς. “Αν δεν είχα επιμείνει για το τεστ, κανείς δεν θα είχε καταλάβει τίποτε. Ο Λουίτζι θα μετείχε στο τουρνουά και ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί…”, πρόσθεσε.

Newsit.gr, με πληροφορίες από Corriere della Sera

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί