Ανησυχία γονέων για κρούσμα ψώρας σε κατασκήνωση στην Κρήτη

Την ανησυχία γονέων και κηδεμόνων, αλλά και την εγρήγορση των αρμοδίων προκάλεσε κρούσμα ψώρας που εμφανίστηκε στην παιδική κατασκήνωση στην περιοχή του Καλαθά.

Σύμφωνα με τις αναφορές που έγιναν από γονείς στο zarpanews.gr, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη στον χώρο των παιδικών εξοχών στον Καλαθά, κάτι που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των υπευθύνων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό εκδηλώθηκε σε ενήλικα εργαζόμενο της κατασκήνωσης, ο οποίος άμεσα πήρε φαρμακευτική αγωγή και απομακρύνθηκε από τον χώρο, για προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο, ενώ οι υπεύθυνοι κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν σε αφαίρεση των κλινοσκεπασμάτων από τα κρεβάτια όλων των διαμενόντων, καθαρισμό και απολύμανση των χώρων, η εκκίνηση της θεραπείας σε όλα τα παιδιά ανησύχησε κάποιους γονείς, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ενημερώθηκαν κατόπιν εορτής.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, που έχει στην ευθύνη της και τις παιδικές εξοχές στον Καλαθά, διαβεβαίωσε πως από την πρώτη στιγμή οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή και με τον γιατρό εργασίας που έχει η δομή, αλλά και με δύο δερματολόγους και παιδίατρο που επιλήφθηκαν του θέματος. «Δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας γιατί ήδη είχαν γίνει όσα έπρεπε και όσοι γονείς δεν ενημερώθηκαν λόγω προχωρημένης ώρας την ίδια μέρα, ενημερώθηκαν την επόμενη το πρωί αναλυτικά για όσα έγιναν.», τόνισε.

Μάλιστα όπως είπε οι γιατροί ξεκαθάρισαν ότι η συγκεκριμένη νόσος κολλάει με παρατεταμένη επαφή και άρα, με την αντικατάσταση των υφασμάτων και τη θεραπεία που χορηγήθηκε στα παιδιά με τη μορφή λοσιόν, εξαλείφθηκε ο κίνδυνος ραγδαίας μετάδοσης.

Παρόλαυτά, ορισμένοι επέλεξαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τους χώρους της κατασκήνωσης η οποία ωστόσο λειτουργεί κανονικά.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί