Θετική σε κορωνοϊό ετοιμόγεννη πρόσφυγας στη Χίο

Η γυναίκα αναμένεται να γεννήσει από μέρα σε μέρα 

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Χίου από κρούσμα κορονοϊού που εντοπίσθηκε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου και αφορά 23χρονη πρόσφυγα, όπως αναφέρει το astraparis.gr.

Η γυναίκα που βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης ή ακριβέστερα αναμένεται να γεννήσει από μέρα σε μέρα, υπεβλήθη στο νοσοκομείο Χίου σε προγεννητικό έλεγχο το περασμένο Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, όπου και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, πλην – εξ όσων αναφέρεται – φαίνεται ότι μάλλον είχε περάσει την ασθένεια.

Παρά ταύτα άμεσα μπήκε σε καραντίνα, στο κτίριο της Λευκωνιάς, ενώ έχουν ληφθεί δείγματα από 25 άτομα του στενού περιβάλλοντός της, τα οποία και διαμένουν σε συνθήκες περιορισμού στην ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Από τη 23χρονη έγκυο θα ληφθεί και νέο δείγμα, προκειμένου να διαπιστωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η κατάσταση της υγείας της.

17 πρόσφυγες θετικοί στον κορωνοϊό στη Λέσβο

Συνολικά 17 από τους 38 πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν στη Λέσβο, σε παραλία στην περιοχή Πλωμαρίου στις 4 Αυγούστου, βρέθηκαν, μετά την εξέτασή τους από τον ΕΟΔΥ, θετικοί στον κορονοϊό, αναφέρει το ΑΠΕ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Μυτιλήνης, τα 17 άτομα, τα οποία έχουν συμπτώματα, θα παραμείνουν σε απομόνωση στη δομή καραντίνας στον χώρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ για 14 ημέρες, οπότε θα γίνει ο σχετικός επανέλεγχος.

Από την 1η Αυγούστου, έχουν φτάσει άλλες δύο βάρκες, εκτός από αυτήν στο Πλωμάρι με τους 38 επιβαίνοντες. Η μία βάρκα με 32 επιβαίνοντες έφτασε το βράδυ της 3ης Αυγούστου στην περιοχή των Μυστεγνών και η άλλη, στην οποία επέβαιναν 48 πρόσφυγες και μετανάστες, έφθασε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 8 Αυγούστου, σε παραλία στη βόρεια-βορειοανατολική Λέσβο.

Σημειώνεται, ότι προληπτικά τίθενται όλοι σε απομόνωση είτε στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης είτε στην αντίστοιχη στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί