ΣΥΡΙΖΑ: Η επιλεκτική αυστηρότητα ούτε βοηθά, ούτε θωρακίζει τη χώρα

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Δείτε: Κορονοϊός: Μέχρι τις 12 τα μπαρ στην Κρήτη και σε άλλες τουριστικές περιοχές, ακυρώνεται η ΔΕΘ

«Μετά από 3 μήνες επανάπαυσης, υποτίμησης του κινδύνου αναζωπύρωσης της πανδημίας και παλινωδιών στο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, η κυβέρνηση πανικόβλητη «τρέχει και δεν φτάνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του.

«Ακόμα και αυτό όμως το κάνει με προχειρότητα, με αντιφάσεις, χωρίς ξεκάθαρη επιδημιολογική στρατηγική και ενιαία κριτήρια για τον έλεγχο των επισκεπτών. Η επιλεκτική αυστηρότητα και η υποχρέωση αρνητικού τεστ για ορισμένες μόνο χώρες και για συγκεκριμένες «πύλες εισόδου», ούτε βοηθά ούτε «θωρακίζει» αποτελεσματικά τη χώρα.

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, συνέπεια στους χειρισμούς και όχι πειραματισμούς υπό το φόβο της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού και του συνεπαγόμενου κόστους στην υγεία, στην αγορά, στην απασχόληση και στα εισοδήματα των εργαζομένων», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τα κυβερνητικά μέτρα.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στη σοβαρή υγειονομική και οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί