Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού (Φωτο)

Στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού μετέβη σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου, η Κινητή Μονάδα Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ μετά από αίτημα του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την κ. Λένα Μπορμπουδάκη και τον τοπικό βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Μεσαρά, πρόκειται να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Δείτε επίσης: Αντιδήμαρχος θετικός στον Κορονοϊό στη Μεσαρά

Μεσαρά: Θετικός στον κορονοϊό και δεύτερος Αντιδήμαρχος

Συναγερμός στις αρχές: Τα 7 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσαρά

Αρχικά η Κινητή Μονάδα μετέβη στο Κέντρο Υγείας όπου ήταν προγραμματισμένο, όμως λόγω του ότι ο χώρος ήταν μικρός και ο κόσμος που προσήλθε πολύς αποφασίστηκε να μεταφερθούν για δειγματοληψία στο Πολύκεντρο.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα εξετάσει όλες τις κοντινές επαφές των κρουσμάτων που δεν έχουν ως τώρα εξεταστεί, αλλά έχουν χαρτογραφηθεί, στις οποίες ενδέχεται να έχει μεταδοθεί ο ιός.

Ήδη πάντως έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας από τη Δημοτική Αρχή, την Υγειονομική Περιφέρεια, τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό ο περιορισμός εξάπλωσης του ιού.

Αρνητικά τα τέστ των υπαλλήλων του Δήμου Φαιστού

Υπενθυμίζεται ότι αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για τα 18 άτομα από το Δήμο Φαιστου, τα οποία υπεβλήθησαν σε τεστ για τον κορωνοιο. 
Πρόκειται για τους δύο αντιδημάρχους, δύο ζευγάρια από χωριά της περιοχής, καθώς και μια ακόμη γυναίκα, η οποία έχει συγγενική σχέση με το ηλικιωμένο ζευγάρι, για το οποίο είχαν γίνει γνωστές – πρώτα από όλους – οι αρνητικές εξελίξεις.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το apopsilive.gr:

apopsilive.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί