Σε απελπιστική κατάσταση νοσοκομείο της Κρήτης – Τρομακτική η έλλειψη ιατρικού προσωπικού (Ηχητικό)

“Από τον Φλεβάρη δεν κάνουμε τακτικά χειρουργεία καθώς στον νοσοκομείο δεν υπάρχει αναισθησιολόγος”

Για την τρομακτική, όπως τη χαρακτήρισε, έλλειψη προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου μίλησε στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η γιατρός Ειρήνη Νταουντάκη η οποία είναι διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος και εξήγησε ότι είναι σε απελπιστική κατάσταση και ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει.

Στον Απόστολο Λυκεσά και τη Σταυρούλα Πουλημένη η κα Νταουντάκη εξήγησε ότι παρά την πανδημία η Παθολογική Κλινική που σηκώνει όλο το βάρος του κορονοϊού έχει μόνο δύο μόνιμους γιατρούς, μια γιατρό επικουρική και όλες οι υπόλοιπες εφημερίες καλύπτονται με γιατρούς από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και το Κέντρο Υγείας Καστελίου, δηλαδή όπως εξήγησε, υπάρχει γιατρός που κάνει 100 χιλιόμετρα για να πάει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και να εφημερεύσει.

Δύο μόνο είναι και οι πνευμονολόγοι καθώς ο τρίτος είναι σε άδεια σύνταξης, εξήγησε. Ο ένας εκ των δύο πνευμονολόγων είναι επικουρικός γιατρός που τελειώνει και θα φύγει σύντομα. Μας υποχρέωσαν σε αυτή τη συνθήκη και με αυτήν τη στελέχωση να λειτουργούμε δεύτερη κλινική για τα περιστατικά με COVID 19 η οποία απαιτεί προσωπικό νοσηλευτικό και ιατρικό και αυτή η κλινική λειτουργεί χωρίς κανέναν γιατρό.

Έχουν τοποθετήσει υπεύθυνη γιατρό εκεί τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής που δεν ανήκει στη δύναμη της κλινικής για τον COVID 19 και κάθε ειδικότητα που βάζει ύποπτο περιστατικό είναι αυτή που το παρακολουθεί σημείωσε η κα Νταουντάκη. Αυτό σημαίνει ότι καλούνται γιατροί που εφημερεύουν για όλον τον νομό και κινούνται διαρκώς σε όλο στο νοσοκομείο να μπαινοβγαίνουν στην κλινική με περιστατικά για τον κορονοϊό.

Από τον Φλεβάρη δεν κάνουμε τακτικά χειρουργεία καθώς στον νοσοκομείο δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, το μόνο που γίνονται είναι καισαρικές, μόνο κάποιοι απ’ έξω έρχονται εφημεριακά, είπε. Τα έκτακτα περιστατικά συνήθως διακομίζονται και αν χρειαστεί ασθενής με κορονοϊό να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για τη διασπορά του ιού.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπως είπε η κα Νταουντάκη, επισκέφθηκε το νοσοκομείο τους πριν από λίγο καιρό και χωρίς να τους υποσχεθεί τίποτα, παρά τις αναφορές, τα έγγραφα τις κινητοποιήσεις τίποτα δεν έχει γίνει. Την επόμενη μέρα της επίσκεψης του υπουργού προκηρύχθηκαν θέσεις στην Κρήτη και το Ρέθυμνο δεν ήταν στη σχετική λίστα.

Αν δεν δώσει το κράτος μισθούς στους γιατρούς δεν θα γυρίσει ο κόσμος, οι γιατροί από το εξωτερικό στο όποιο πήγαν για να βρουν εργασία όταν το 2010 σταμάτησαν οι προσλήψεις στα νοσοκομεία. Τάζουν υγειονομική ασφάλεια στον τουρισμό ενώ δεν έχουμε αναισθιολόγους να διασωληνώνουν τα περιστατικά COVID, εξήγησε η κα Νταουντάκη.

Στα νοσοκομεία της χώρας το προσωπικό είναι λιγότερο από πέρυσι κατά 5.000 άτομα, επισήμανε η κα Νταουντάκη και τόνισε μεταξύ άλλων πως θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους θυσίασε, τους έχει ως πρόβατα επί σφαγή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί