Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες Χίου – Δημητρακόπουλου για την απόπειρα χρηματισμού

Ο ποινικολόγος εμφανίζεται στις συνομιλίες να επιχειρεί να χρηματίσει τον εκδότη της εφημερίδας «Μακελειο», ενώ εμπλέκει το όνομα της οικογένειας Βαρδινογιάννη

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του, ο Στέφανος Χίος δημοσιεύει συνομιλίες του με τον γνωστό ποινικολόγο, τις οποίες έχει καταγράψει. Απ’ αυτές φαίνεται να προκύπτει ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος προσεγγίζει τον Στέφανο Χίο, λίγες μόνο ώρες πριν από την απόπειρα δολοφονίας του.

Ο ποινικολόγος εμφανίζεται στις συνομιλίες να επιχειρεί να χρηματίσει τον εκδότη της εφημερίδας «Μακελειο», ενώ εμπλέκει το όνομα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, διαβεβαιώνει ωστόσο ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, δηλώνει δια των συνηγόρων της ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το εν λόγω περιστατικό. Εξάλλου, ο εκδότης του «Μακελειού», περιγράφει ότι παλαιότερη διένεξή του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, έχει λυθεί εξωδικαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα.

Μεταξύ άλλων, στις συνομιλίες που φέρνει στο φως ο Στέφανος Χίος, ο ποινικολόγος εμφανίζεται να σκύβει στο αυτί του και να του ψιθυρίζει ένα ποσό το οποίο ο εκδότης του «Μακελειού» διατείνεται ότι ήταν 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Χίος εμφανίζεται να αρνείται και λίγο αργότερα ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Χίος: Και ένα εκατ. να έφερνες πάλι δεν τα ‘παιρνα.

Δημητρακόπουλος: Εκεί όμως θα ‘ταν παρεξηγήσιμο, εδώ τώρα είναι ένας δικηγόρος που λέει αυτό που σου είπα.

Χίος: Όχι, δεν τα παίρνω αδερφέ.

Δημητρακόπουλος: Σου είπε κανείς ότι τα παίρνεις…

Χίος: Θα τους πεις το εξής.

Δημητρακόπουλος: Τώρα με στεναχωρείς.

Χίος: Δεν το θέλω αυτό, δηλαδή πώς να στο πώ, θα πάω σπίτι μου το βράδυ και δεν θα μπορώ να κοιμηθώ.

Δημητρακόπουλος: Να σε ρωτήσω κάτι, αν εγώ έφερνα ένα βάζο για το σπίτι σου.

Χίος: Ένα βάζο για το σπίτι πολύ ευχαρίστως, θα ‘βαζα μέσα τριαντάφυλλα.

Δημητρακόπουλος: Μα γι’ αυτό που τα δώσανε.

Χίος: Θα με τιμούσε.

Δημητρακόπουλος: Ρε φίλε, αυτό έκανα.

Χίος: Αυτό δεν με τιμά.

Δημητρακόπουλος: Ρε φίλε, αυτοί μου το δώσανε για να φέρω δώρο.

Χίος: Όχι φίλε.

Δημητρακόπουλος: Αύριο θα σου φέρω ένα βάζο.

Χίος: Φέρε μου ένα βάζο.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Χίο, το «δώρο» προερχόταν κατά τον συνομιλητή του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεδομένου ωστόσο ότι όπως ο ίδιος ο εκδότης του «Μακελειού» αναφέρει, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, θέτει το ερώτημα, ποιον τελικά εκπροσωπούσε σε αυτή τη συνάντησηο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Διερωτάται δηλαδή από ποιον μπορεί να ήταν τα χρήματα. Στο δημοσίευμα του μάλιστα, ο εκδότης του «Μακελειού» αναφέρει διαρκώς το όνομα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι, της οποίας συνήγορος είναι επίσης ο Δημητρακόπουλος. 

Κατόπιν των παραπάνω, είναι απορίας άξιο το γιατί οι αρμόδιοι παραμένουν παθητικοί και σε ρόλο θεατή. Η διαλεύκανση ενός εγκλήματος, εν προκειμένω μιας απόπειρας δολοφονίας ενός ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα φέρνει δια της εφημερίδας του στο φως στοιχεία που κατά τον ίδιο είναι σημαντικά και πιθανόν σχετίζονται με την επίθεση που δέχθηκε, είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας.

 documentonews.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί