«Για μια ακόμη φορά, η κοινωνία και η οικονομία θα πληρώσουν το μάρμαρο της ανεπάρκειας της κυβέρνησης»

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Αντί για νέες προσλήψεις, στον ορίζοντα φαίνονται οι απολύσεις εκτάκτων και επικουρικών”

Το μάρμαρο της ανεπάρκειας της κυβέρνησης θα το πληρώσει, για μια ακόμη φορά, η κοινωνία και η οικονομία αναφέρει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Δείτε: Χωρίς το παραμικρό ίχνος αυτοκριτικής ο Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες φταίνε που αυξήθηκαν τα κρούσματα!

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα νέα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν σταθερά σε τριψήφια νούμερα, κάνοντας όλο και πιο ορατό ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας μέσα στον Αύγουστο. Και ενώ οι πολίτες ανησυχούν, όλο και περισσότερο η κυβέρνηση βυθίζεται στην αδράνειά της.

Στην Καβάλα ξεμένουν από tests τη στιγμή που αποφασίζουν να αυξήσουν τον αριθμό των ελέγχων.

Δείτε: Έλλειψη στοιχειώδους ετοιμότητας των αρχών στην Καβάλα: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μαζικά τεστ που λίγες ώρες μετά τελείωσαν!

Οι οδηγίες για τους εισερχόμενους στη χώρα αλλάζουν με ρυθμούς τόσο γρήγορους που καταφέρνουν να μπλέξουν όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό».

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό  μοιάζει με εφιάλτη αφού, αντί για νέες προσλήψεις, στον ορίζοντα φαίνονται οι απολύσεις εκτάκτων και επικουρικών.

Οι προτάσεις της επιτροπής επιστημόνων λαμβάνονται όλο και λιγότερο υπ’ όψιν αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τους κινδύνους. Τελευταίο παράδειγμα το όριο πληρότητας στα πλοία.

Και τι κάνει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Ξαναθυμάται την ατομική ευθύνη, η οποία όμως πάντα υπήρχε στην κοινωνία σε επάρκεια. Επιστρατεύει ξανά τον κ. Τσιόδρα  αφού όμως πρώτα  έχει ουσιαστικά απαξιώσει την επιτροπή της οποίας προΐσταται».

«Ο δε πρωθυπουργός ρίχνει στη μάχη το πιο  «αποτελεσματικό όπλο» δηλώνοντας ότι:

«Ενεργοποιήσαμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο, που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας».

Το κακό όμως είναι πως το μάρμαρο όλης αυτής της ανεπάρκειας θα το πληρώσει, για μια ακόμη φορά, η κοινωνία και η οικονομία» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί