Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο: Ποντίκι δάγκωσε οικοδόμο και δεν υπήρχε πουθενά ορός!

“Μας έχουν πάρει τα αυτιά για ένα σύστημα υγείας θωρακισμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο, ο Υπουργός Υγείας, η ΔΥΠΕάρχης τι έχουν να πουν;”

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το οποίο συνέβη λίγες μέρες πριν στο Βενεράτο, με θύμα οικοδόμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οικοδόμος που είχε μεταβεί για εργασίες στο χωριό, δαγκώθηκε από ποντικό. Μετά από το περιστατικό ξεκίνησε η… περιπέτεια για τον οικοδόμο. Σύμφωνα με την καταγγελία, πήγε στο Κέντρο Υγείας Βαρβάρας, όπου εκεί του είπαν ότι πρόκειται για σοβαρό περιστατικό και δεν έχουν ορό (σημεινώνεται ότι το ΚΥ Αγίας Βαρβάρας καλύπτει ένα πολύ μεγάλο γεωγραφικά και πληθυσμιακά χώρο), στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Έτσι, ο οικοδόμος από την Αγία Βαρβάρα αναγκάστηκε να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου, που ήταν το Βενιζέλειο. Ούτε όμως εκεί υπήρχε ο ορός, τον έστειλαν λοιπόν σε εφημερεύον φαρμακείο, στο οποίο επίσης δεν υπήρχε ορός.

Δείτε την ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου:

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες με έναν συνάδελφο οικοδόμο. Κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο χωριό Βενεράτο είχε την ατυχία να τον δαγκώσει ένας ποντικός. Ο συνάδελφος Ι.Γ. αμέσως μετέβη στο ΚΥ Αγίας Βαρβάρας υπό το φόβο λεπτοσπείρωσης. Εκεί το υγειονομικό προσωπικό του είπε ότι επειδή είναι σοβαρό το περιστατικό και επειδή δεν έχουν ορό (σημείωση ότι το ΚΥ Αγίας Βαρβάρας καλύπτει ένα πολύ μεγάλο γεωγραφικά και πληθυσμιακά χώρο) θα πρέπει να κάνει απαραίτητα τον ορό στο εφημερεύον νοσοκομείο, εφιστώντας του την προσοχή για την σοβαρότητα του περιστατικού. 

Ο συνάδελφος αναγκάστηκε να φύγει από Αγία Βαρβάρα για να μεταβεί στο Βενιζέλειο που εκείνη την ημέρα εφημέρευε. Στα επείγοντα αφού τον ενημέρωσαν κι αυτοί για τη σοβαρότητα του περιστατικού, τού είπαν ότι ούτε εκεί έχουν τον απαραίτητο ορό. Η μόνη βοήθεια που του παρείχαν ήταν να του δώσουν την διεύθυνση  εφημερεύον φαρμακείου ( για να μην τρέχει μέσα στη νύχτα). 

Όταν ο άτυχος συνάδελφος πήγε στο εφημερεύον φαρμακείο (Ξηροπόταμος), ορός δεν υπήρχε και του είπαν ότι την άλλη μέρα ένα άλλο εφημερεύον φαρμακείο στο κέντρο της πόλης θα είχε ( θα είχε;).

Την άλλη μέρα ο συνάδελφος κατέβηκε στο Ηράκλειο, να αγοράσει τον ορό για να μην πεθάνει από λεπτοσπείρωση. 

Μας έχουν πάρει τα αυτιά για ένα σύστημα υγείας θωρακισμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο. Δικαιολογημένα ανησυχούμε εμείς οι εργαζόμενοι όταν για ένα τόσο απλό συμβάν το σύστημα υγείας της χώρας μας αδυνατεί να δώσει λύση τι πρόκειται να γίνει στο χώρο της Υγειάς με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του covid-19 και την εντατικοποίηση της εργασίας που δεν έχει μειωθεί στο χώρο των κατασκευών. 

Στον συγκεκριμένο συνάδελφο ο Υπουργός Υγείας, η ΔΥΠΕάρχης τι έχουν να πουν;

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο: Ποντίκι δάγκωσε οικοδόμο και δεν υπήρχε πουθενά ορός!”

  1. Anti-logos

    “….Στον συγκεκριμένο συνάδελφο ο Υπουργός Υγείας, η ΔΥΠΕάρχης τι έχουν να πουν;…”(!)
    Τι να πουν? “..♫Τα λέει όλα η σιωπή…♪”. Ο αποτυχημένος στο τρίαθλο υπουργός τι είπε? Τι?
    Καλά, ορό για λεπτοσπείρωση δεν είχαν, “δικαιολογημένα”(!), τι να τον κάνεις στην επαρχία, σε αγροτικές – αστικές περιοχές, τέτοιον ορό ε? “Εμβόλιο ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ”, δεν είχαν να δώσουν στον άνθρωπο?
    Αααχχχχ ρε Μωυσή, τι τραβάς και συ….. Αν σε άκουγαν και λίγο οι “αχάριστοι”(!)…..

  2. Τίμος

    Προφανώς εννοείτε τον ΑΝΤΙΤΕΤΑΝΙΚΟ ΟΡΟ γιατί ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
    Επίσης ανάλογα με το ιστορικό της εμβολιαστικής κάλυψης του παθόντα, ο αντιτετανικός ορός μπορεί να είναι επίσης περιττός.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί