Νεκρή Ελληνίδα στη Βηρυτό

Σε επαφή βρίσκεται το ΥΠΕΞ με τις αρχές της Βηρυτού για την ταυτοποίηση θυμάτων  που είναι Έλληνες πολίτες ή έχουν ελληνική υπηκοότητα.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ert.gr έκαναν λόγο για νεκρή σύζυγο Έλληνα πολίτη και πιθανώς για  δυο Έλληνες τραυματίες, ενώ λίγο αργότερα επιβεβαίωσε την είδηση το ΥΠΕΞ. Δύο ακόμα Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τουλάχιστον 4.000 τραυματιών.

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου τον Χασάν Ντιάμπ και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας για την τραγωδία που βρήκε την χώρα του και εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της χώρας μας να συνδράμει με αποστολή περεταίρω βοήθειας.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

 Η Ελλάδα στέλνει την ΕΜΑΚ στον Λίβανο

Ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνει σήμερα στον Λίβανο, μετά τις εκρήξεις που προκάλεσαν σοκ στον πλανήτη.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 100 και υπάρχουν φόβοι ότι θα γίνουν πολλοί περισσότεροι.

Η αποστολή γίνεται μτά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας  για την αποστολή βοήθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης.

Στον Λίβανο μεταβαίνει ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, επισκέφθηκε τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και συνομίλησε μαζί τους πριν την αναχώρησή τους.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου, όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Δείτε ακόμη:

Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από τις εκρήξεις στη Βηρυτό (βίντεο)

Εικόνες αποκάλυψης στη Βηρυτό: Καταστροφή παρόμοια με τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (βίντεο- φωτο)

Πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες στη Βηρυτό (Βίντεο)

Συγκλονίζει το μέγεθος της τραγωδίας στη Βηρυτό (Βίντεο & φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί