Άλλο ένα κανόνι στον χώρο των αεροπορικών εταιρειών: Αίτηση για χρεοκοπία υπέβαλε η Virgin Atlantic

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 15 του πτωχευτικού δικαίου των ΗΠΑ για προστασία από χρεοκοπία υπέβαλε η Virgin Atlantic Airways του Richard Branson, έχοντας ενημερώσει δικαστήριο του Λονδίνου ότι θα ξεμείνει από ρευστότητα τον επόμενο μήνα εάν δεν εγκριθεί η εκκρεμούσα συμφωνία διάσωσης.

Η αεροπορική εταιρεία υπέβαλε το αίτημά της στη Νέα Υόρκη. Το άρθρο 15 επιτρέπει στις ξένες επιχειρήσεις με περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ να προστατεύονται από απαιτήσεις πιστωτών ενόσω επεξεργάζονται ένα σχέδιο ανάκαμψης στη χώρα τους.

Η Virgin Atlantic ανέφερε ότι σχεδιάζει να υποβάλει αίτημα για προστασία στις ΗΠΑ όταν οριστικοποιήσει ένα σχέδιο διάσωσης που ήδη απολαύει στήριξης από την πλειοψηφία των μετόχων.

Η εταιρεία θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης 1,2 δισ. στερλίνων, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει εκ νέου τα επιβατικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης θα «ξεδιπλωθεί» σε διάστημα 18 μηνών.

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία δεν αναμένεται να ανακάμψει πλήρως από την επιβράδυνση της δραστηριότητας έως το 2024, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών, η οποία εκπροσωπεί 290 εταιρείες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί