Εξαφανίστηκε τεράστια έκταση στη Βηρυτό: Οι εικόνες που σοκάρουν

Η τρομακτική έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βηρυτό του Λιβάνου είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί διά παντός ένα κομμάτι στεριάς.

Δείτε ακόμη: Εικόνες αποκάλυψης στη Βηρυτό: Καταστροφή παρόμοια με τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (βίντεο- φωτο)

Νεκρή Ελληνίδα στη Βηρυτό

Συγκλονίζει το μέγεθος της τραγωδίας στη Βηρυτό (Βίντεο & φωτο)

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, η έκρηξη στην αποθήκη με το νιτρικό αμμώνιο ήταν τόσο ισχυρή που κυριολεκτικά εξαφάνισε ένα μεγάλο κομμάτι ξηράς στο οποίο ήταν χτισμένη η αποθήκη.

Εικόνα πριν από την έκρηξη


Εικόνα μετά από την έκρηξη

Ουσιαστικά, δηλαδή, μαζί με την αποθήκη που εξαϋλώθηκε, εξαφανίστηκε και το κομμάτι στεριάς πάνω στο οποίο ήταν χτισμένη.

Δείτε σε gif το πριν και το μετά:

Εν τω μεταξύ, η έκταση της καταστροφής με τους πάνω από 100 νεκρούς και τους τουλάχιστον 4.000 τραυματίες αποκαλύφθηκε με το πρώτο φως της ημέρας. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αναζήτηση επιζώντων σε μια θάλασσα από συντρίμμια στις ισοπεδωμένες συνοικίες, τα νοσοκομεία πασχίζουν να περιθάλψουν τους εκατοντάδες τραυματίες μετά την τραγωδία που συγκλόνισε την υφήλιο και οι Αρχές προειδοποιούν ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Επίσης, ο κυβερνήτης της Βηρυτού δήλωσε ότι περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας της φονικής έκρηξης, αναφέροντας ότι όλες οι κρατικές υπηρεσίες κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου εξασφαλίσουν στέγη, τροφή και νερό σε όσους έχουν πληγεί από την τραγωδία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί