Σε δημόσιες δομές υγείας του δήμου Χερσονήσου κλιμάκιο του ΚΚΕ Ηρακλείου

Περιοδεία στο Περιφερειακό Ιατρείο και στην ΤΟΜΥ Χερσονήσου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και πρόεδρο του σωματείου ΠΑΓΝΗ και τον Γιώργο Παρθενιώτη, δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Χερσονήσου.

        Στην περιοδεία αναδείχτηκαν από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την υγεία του λαού, με τις μεγάλες ελλείψεις στο σύστημα υγείας, η υποστελέχωση της δομής σε υγειονομικό προσωπικό, σε ειδικευμένους γιατρούς και οι ανεπαρκείς και ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις. Η μία και μοναδική ΤΟΜΥ στο δήμο, η οποία συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο με δυο γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό, δεν είναι σε θέση να καλύψει το σύνολο των αναγκών ενός τουριστικού δήμου, παρ’ όλες τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό. 

       Ο Δημήτρης Βρύσαλης τόνισε ότι η διαχρονική ανεπάρκεια των δημόσιων συστημάτων υγείας είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, που θεωρεί τη λαϊκή υγεία «κόστος» και ταυτόχρονα ευκαιρία επιχειρηματικής δράσης. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων, που δεν μπορεί να έχει ως προτεραιότητα την υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Επεσήμανε ότι σε ένα δήμο από τους πιο τουριστικούς θα έπρεπε η πολιτεία να δημιουργήσει ένα δημόσιο κρατικό Κέντρο Υγείας και να το στελεχώσει με το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον, να πραγματοποιούνται μαζικά τακτικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό σε τουρίστες, σε μόνιμους κατοίκους, σε εργαζόμενους. Να καλύπτει υγειονομικά και όσους νοσηλεύονται σε ξενοδοχεία COVID, με το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό που απαιτείται. 

       Ο Γιώργος Παρθενιώτης επεσήμανε ότι και ο δήμος Χερσονήσου και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές έχουν ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο κομμάτι της υγείας στην περιοχή μας, αφού ακολουθούν την κυβερνητική πολιτική και την εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο. 

  • Επιβάλλεται άμεσα να τεθεί στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας το αίτημα της στελέχωσης και του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας στην  Χερσόνησο (κτίριο ΙΚΑ). 
  • Να δημιουργηθούν κέντρα υγείας και δομές παροχής στα όρια του δήμου και να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωσή τους.

       Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε το προσωπικό μαζί με το λαό της περιοχής να παλέψουν για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους! 

Δεν μένουμε σιωπηλοί. Δίνουμε μια μάχη «τώρα» με την προοπτική «του αύριο», με την προοπτική μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί