«Μη με πυροβολήσετε»: Στο φως νέο βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του Τζορτζ Φλόιντ

Συγκλονίζει ένα νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Σε αυτό φαίνεται η σύλληψη του Τζορζτ Φλόιντ από τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησιάζουν το αυτοκίνητό του και χτυπούν το τζάμι του οδηγού.

Στο βίντεο που έφερε στο φως η Daily Mail φαίνονται οι δύο αστυνομικοί να προσπαθούν να σπρώξουν τον Φλόιντ σε ένα περιπολικό.

Ο  Φλόιντ φαίνεται τρομοκρατημένος στη θέα των αστυνομικών. Παρακαλεί τους αστυνομικούς να μην τον πυροβολήσουν και τους λέει οτι πρόσφατα έχασε τη μητέρα του ενώ τα δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του.

Στη συνέχεια, λέει στους αστυνομικούς ότι έχει κλειστοφοβία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καθίσει μέσα στο αυτοκίνητο. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί τον ρωτούν αν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών.

Το βίντεο τραβήχτηκε από κάμερες σώματος των πρώην αστυνομικών Τόμας Λέιν και Αλεξάντερ Κουένγκ, όταν έφτασαν για πρώτη φορά στο μίνι μάρκετ Cup Foods έπειτα από καταγγελία ότι ο Φλόιντ φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με πλαστό χαρτονόμισμα, στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

Σε άλλη στιγμή το βίντεο δείχνει τον αστυνομικό Κουένγκ να ξεκινά από το κατάστημα όπου ο Φλόιντ φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με ψεύτικο χαρτονόμισμα μέχρι και τη στιγμή που περίμεναν το ασθενοφόρο, αφού είχε προηγηθεί η σοκαριστική και εξοργιστική επίθεση εναντίον του Αφροαμερικάνου που είχε ως αποτέλεσμα να του στερήσει τη ζωή.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο του Φλόιντ, ο Λέιν κατηγορήθηκε για συνέργια σε ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού.

Οι πρώην συνάδελφοί του Κουένγκ και Τάο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βοήθεια και συνέργεια. Τέλος ο αστυνομικός που είχε ακινητοποιήσει τον Φλόιντ στο έδαφος, ο Ντέρεκ Σόβιν, κατηγορείται ως βασικός υπαίτιος του θανάτου του Αφροαμερικανού.

Σύμφωνα με ανεξάρτητη αυτοψία ο Φλόιντ πέθανε λόγω «ασφυξίας από παρατεταμένη πίεση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί