Κρούσματα κορωνοϊού στην εταιρεία που διεξάγει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην Κύπρο

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία που διενεργεί τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην Κύπρο ενημέρωσε για τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των υπαλλήλων της.  

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της μάλιστα, η NIPD Genetics, εφαρμόστηκε άμεσα το πρωτόκολλο ασφάλειας και υγείας για προστασία του προσωπικού, ενώ τα δύο μέλη που εντοπίστηκαν θετικά δεν είχαν καμία επαφή με τις δειγματοληψίες ή το κοινό.  

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:   «Τηρώντας πλήρως το πρωτόκολλο ασφάλειας, για προστασία της υγείας των υπαλλήλων και των συνεργατών της, αντιμετώπισε η NIPD Genetics τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα στα μέλη του επιστημονικού προσωπικού στα εργαστήριά της στην Έγκωμη, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.  

Η NIPD Genetics ενημερώνει, ότι εντός των εργαστηρίων της στην Έγκωμη δεν γίνονται δειγματοληψίες, ούτε εξυπηρετείτο κοινό.  

Ο εντοπισμός των δύο κρουσμάτων έγινε κατά τη διάρκεια διαγνωστικών ελέγχων ρουτίνας που διεξάγονται, από τον περασμένο Μάρτιο, σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

  Οι εργασίες της NIPD Genetics επανέρχονται σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο όλοι οι χώροι έχουν απολυμανθεί και το προσωπικό έχει αντικατασταθεί.

  Σημειώνεται, εξάλλου, ότι διεξάγονται κανονικά όλοι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι Covid-19 που διενεργούνται παγκυπρίως στα πλαίσια των προγραμμάτων του υπουργείου Υγείας, αφού τα δύο μέλη του επιστημονικού προσωπικού που εντοπίστηκαν θετικά, δεν είχαν καμία επαφή με τις δειγματοληψίες ή το κοινό.

  Η NIPD Genetics, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Η NIPD Genetics είναι καινοτόμος εταιρεία βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στους τομείς του σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευής κλινικών και μοριακών εργαστηριακών εξετάσεων. Τα εργαστήριά της βρίσκονται στη Λευκωσία και είναι διαπιστευμένα από το Κολέγιο Αμερικανών Παθολόγων (CAP) και έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα CLIA και ISO.  

Η NIPD Genetics χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία και ρομποτικά συστήματα για την ασφαλή και γρήγορη διεκπεραίωση δεκάδων χιλιάδων δειγμάτων από την Κύπρο και άλλες 30 χώρες παγκοσμίως, παρέχοντας ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα».  

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί