Έντονο νεοφιλελεύθερο άρωμα αποπνέει ο ανασχηματισμός – Η «σαμαρική σφραγίδα»

Κεντρικός άξονας των αλλαγών το «Πόρισμα Πισσαρίδη»

Έντονο νεοφιλελεύθερο άρωμα αποπνέει ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος καθώς ο κεντρικός άξονας των διορθωτικών αλλαγών είναι το «Πόρισμα Πισσαρίδη».

Δείτε επίσης: Ανακοινώθηκε από τον Πέτσα ο ανασχηματισμός – Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Στη δημοσιότητα η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη

Πρόσωπο «κλειδί» των παρεμβάσεων είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης που αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού, είναι επικεφαλής της δομής που θα διαχειριστεί τα κοινοτικά κονδύλια και διατηρεί στενούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη. Υπό αυτό το πρίσμα, υποβαθμίζεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.

Υφυπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Πάνος Τσακλόγλου, που συμμετείχε ενεργά στο πόρισμα της επιτροπής “σοφών”, ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση Πισσαρίδη θέτει στο στόχαστρο την επικουρική ασφάλιση.

Επιπλέον, η «σαμαρική σφραγίδα» στις «λειτουργικές βελτιώσεις» αποτυπώθηκε στην παραμονή του Γ. Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας , για χάρη του οποίου, ο πρώην πρωθυπουργός είχε ακυρώσει τον ανασχηματισμό που προγραμμάτιζε ο Κ. Μητσοτάκης στις αρχές Ιουνίου. Αίσθηση δε προκαλεί ότι δεν αντικαταστάθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κράνης που παραιτήθηκε την Παρασκευή έπειτα από πιέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων και συκοφαντικά δημοσιεύματα του site “Παραπολιτικά»…

Σαββόπουλος Κώστας, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί